Укр Рус
9 серпня, 20:37
1

Однієї банки буде мало: рецепт домашньої аджики на зиму

Які популярні закрутки ви знаєте? Ми обожнюємо аджику, адже вона не тільки ароматна і пікантна, а ще ідеально підходить до м'яса.

24 канал підготував рецепт аджики, яка точно вийде. Спробуйте заготувати її на зиму та насолоджуйтеся відмінним смаком впродовж холодних місяців.

Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром

Також смачно просто намазати її на бутерброд чи додати до макаронів.

Рецепт аджики

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
– 2 кілограми помідорів;
– 7 солодких перців;
– 5 перчиків чилі;
– кінза, петрушка;
– 1 склянка олії;
– 2 ложки цукру;
– 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
– 1 чайна ложка коріандру;
– сіль.

Приготування:

  • Ретельно помийте овочі, очистіть від насіння та плодоніжок.
  • Помідори розріжте на четвертинки.
  • Наріжте часник дрібним кубиком, а зелень насічіть ножем.
  • Подрібніть овочі блендером або м'ясорубкою в пюре.
  • У великій каструлі з товстим дном розігрійте олію та обсмажте овочеву суміш без часнику та зелені.
  • Доведіть овочеву масу до кипіння на маленькому вогні, не забувайте помішувати її ложкою.
  • Додайте часник, спеції та зелень, перемішайте та варіть ще 10 хвилин.
  • Розлийте аджику в стерилізовані банки та щільно закрийте кришками.
  • Переверніть заготовки верх дном та накрийте рушником. Залишіть їх охолоджуватися при кімнатній температурі.
  • Готову аджику зберігайте в прохолодному місці.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати кабачковий рулет з помідорами.