9 серпня,
20:37
Однієї банки буде мало: рецепт домашньої аджики на зиму
Які популярні закрутки ви знаєте? Ми обожнюємо аджику, адже вона не тільки ароматна і пікантна, а ще ідеально підходить до м'яса.
24 канал підготував рецепт аджики, яка точно вийде. Спробуйте заготувати її на зиму та насолоджуйтеся відмінним смаком впродовж холодних місяців.
Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром
Також смачно просто намазати її на бутерброд чи додати до макаронів.
Рецепт аджики
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
– 2 кілограми помідорів;
– 7 солодких перців;
– 5 перчиків чилі;
– кінза, петрушка;
– 1 склянка олії;
– 2 ложки цукру;
– 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
– 1 чайна ложка коріандру;
– сіль.
Приготування:
- Ретельно помийте овочі, очистіть від насіння та плодоніжок.
- Помідори розріжте на четвертинки.
- Наріжте часник дрібним кубиком, а зелень насічіть ножем.
- Подрібніть овочі блендером або м'ясорубкою в пюре.
- У великій каструлі з товстим дном розігрійте олію та обсмажте овочеву суміш без часнику та зелені.
- Доведіть овочеву масу до кипіння на маленькому вогні, не забувайте помішувати її ложкою.
- Додайте часник, спеції та зелень, перемішайте та варіть ще 10 хвилин.
- Розлийте аджику в стерилізовані банки та щільно закрийте кришками.
- Переверніть заготовки верх дном та накрийте рушником. Залишіть їх охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Готову аджику зберігайте в прохолодному місці.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати кабачковий рулет з помідорами.