22 вересня,
13:33
Для затишного осіннього вечора: рецепт глінтвейну з червоного вина
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиВечори стають все холоднішими, похмурими та щоб додати в них нотку затишку й тепла, пропонуємо приготувати ароматний та гарячий глінтвейн.
Ароматний, зігріваючий і дуже смачний алкогольний напій з червоного вина – глінтвейн стане справжньою знахідкою для холодного осіннього чи зимового вечора.
Читайте також Проводжаємо тепло: що взяти з собою на барбекю
Якщо ви не вживаєте алкоголю, або хочете зробити глінтвейн для дітей – замініть вино на виноградний сік. Такий напій теж смачний, ароматний і зігріваючий.
Рецепт глінтвейну
- Час: 15 хвилин
- Порції: 4
– 1 літр червоного напівсолодкого вина;
– 1 апельсин;
– половина лимона;
– 1 яблуко;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка меду;
– 1 паличка кориці;
– половина чайної ложки меленої кориці;
– 7 бутонів гвоздики;
– 1 бадьян;
– мускатний горіх на кінчику ножа;
– 1/3 чайної ложки імбиру;
– 5 штук кардамону.
Приготування:
- У каструлі з товстим дном розтопіть мед та цукор, додайте шкірку апельсина та нарізані довільними шматками яблука. Вичавіть сік з цитрусових та додайте всі перелічені спеції.
- Доведіть все до парування, як тільки маса закипить – влийте вино.
- Прогрійте глінтвейн на середньому вогні, але не доводьте до кипіння. Як тільки напій почне закипати – вимикайте вогонь та зніміть його з плити.
- Дайте глінтвейну трішки настоятися та подавайте до столу гарячим.
Смачного!