Бейгель – популярні булочки у США. Їх готують вручну у формі кільця з дріжджового пшеничного тіста, які спочатку швидко обварюють в окропі, а потім запікають.

Бублики розрізають навпіл, додають різноманітні начинки – м'який сир, арахісову пасту або копчену рибу.

Читайте також Рецепт іспанських чурос із заварного тіста від шеф-кухаря Володимира Ярославського

У Відні з'явилась традиція випікання круглих рогаликів у печі на честь перемоги Яна Собеського над турками 1683 року.

Вперше бейгель згадується в збірнику правил єврейської громади у Кракові 1696 року. У перекладі з їдиш означає "коло".

Сьогодні булочка є популярною не тільки в Європі, але й в Америці, зокрема, в Нью-Йорку та Монреалі.

Рецепт бубликів

Бублики/ Фото Unsplash

  1. У миску з теплою водою додайте цукор, дріжджі, залиште на 15-20 хвилин.
  2. Окремо у мисці збийте яйце, додайте оливкову олію, перемішайте.
  3. У глибокій мисці з'єднайте борошно з сіллю, додайте цукор, перемішайте, додайте яйце з оливковою олією, дріжджі, перемішайте, замісіть тісто.
  4. У миску додайте оливкову олію, викладіть тісто, накрийте рушником або харчовою плівкою, залиште при кімнатній температурі на одну годину. Тісто має збільшитись вдвічі.
  5. Деко вистеліть пергаментом.
  6. Тісто розкатайте у довгу смужку, розділіть на 6 частин.
  7. Кожну частину розкатайте у смужку, сформуйте бублик, викладіть на деко, накрийте вологим рушником, залиште на 10-15 хвилин.
  8. На вогонь поставте каструлю з водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, додайте мед, перемішайте. Вода не повинна сильно кипіти. Викладіть бублики у воду, варіть протягом 3 хвилин з двох сторін. Витягніть бублики.
  9. У мисці збийте яйце з молоком.
  10. Викладіть на деко бублики, змастіть яйцем з молоком, посипте кунжутом або маком.
  11. Розігрійте духовку до температури 220 градусів, відправте випікатись протягом 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
  12. Викладіть на тарілку. Смачного!