Готуємо з Ектором: прості м'ясні коржики на щодень

26 жовтня 2022, 12:22
Читать новость на русском

Щоб швидко та ситно перекусити, не обов'язково годинами стояти на кухні. Український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом м'ясних коржиків.

Ектор Хіменес-Браво завжди в роз'їздах, адже у нього є бізнес в столиці, у Львові. Також він часто їздить Україною та волонтерить. Після важкої дороги потрібно підкріпитися, але, ж що робити, якщо в холодильнику пусто? Щоб швидко та без труднощів перекусити, він радить зробити заготовки м'ясних коржиків, які потрібно тільки дістати з морозилки.

Читайте також Простий рецепт курочки із сезонними овочами для усієї сім'ї

Їх можна обрати на сніданок, обід чи вечерю. Також зручно брати в дорогу.

Рецепт м'ясних коржиків

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 500 грамів фаршу (яловичина та свинина);
 – 100 грамів картоплі;
 – 30 грамів петрушки;
 – 30 грамів кінзи;
 – 5 грамів копченої меленої паприки;
 – 5 грамів зіри;
 – 20 грамів часнику;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – упаковка бездріжджового тіста;
 – вершкове масло для обсмажування.

Приготування:

  • Змішайте фарш з дрібно нарізаною зеленню петрушки та кінзи, часником та спеціями. Додайте натерту на середній тертці картоплю та вимішайте все руками в однорідну масу. 
  • Присипте стіл борошном та розкачайте тісто тонким шаром. Викладіть м'ясну начинку та рівномірно розрівняйте її по тісту. Закрутіть все в рулет та розріжте на однакові шматки.

  • Кожен з них розкачайте скалкою в тонкий коржик.
  • Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте коржики з обох сторін до готовності.

Смачного!

Такі м'ясні коржики зручно заморожувати. Просто перекладіть їх у герметичний контейнер та закрийте кришкою.