Укр Рус
10 серпня, 11:50
2

Відкрив, налив і готово: як приготувати борщову заправку

Джерело:

Фермерство

З борщовою заправкою готувати вдвічі швидше, легше та зручніше. Вам потрібно тільки відкрити та перелити вміст до каструлі. А як приготувати таку помічну заготовку – ми вас навчимо.

Овочева заправка для борщу відмінний варіант для зимової заготовки. Така закрутка полегшить приготування улюбленої страви у будь-який день.

Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром

Цей рецепт також зручний тим, що тут немає ні оцту, ні лимонної кислоти, тільки одні овочі, сіль і олія.

Рецепт овочевої заправки для борщу

  • Час: 2 години
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 500 грамів солодкого перцю;
 – 4 кілограми помідорів;
 – 1 кілограм ріпчастої цибулі;
 – 1 кілограм моркви;
 – 1 кілограм буряка;
 – 300 грамів рафінованої олії;
 – 3 столові ложки солі;
 – 1 столова ложка цукру.

Приготування:

  • Пропускаємо помідори через м’ясорубку, далі цю масу переливаємо у велику каструлю, ставимо на вогонь і чекаємо, коли вона почне закипати.
  • На крупній тертці натираємо буряк і моркву.
  • До киплячих помідорів додаємо сіль і масло, перемішуємо. Чекаємо, коли закипить, і додаємо туди моркву і буряк. Знову добре перемішуємо.
  • Після закипання закриваємо кришкою і кип’ятимо 10 хвилин.
  • Нарізаємо перець і цибулю дрібними шматочками, засипаємо їх в каструлю, знову добре перемішуємо. Додаємо ложку цукру, щоб смак овочів краще розкрився. Чекаємо, коли овочева маса закипить, і з цього моменту тушкуємо 30 хвилин.
  • Зменшуємо вогонь до повільного, щоб заправка потихеньку кипіла, і її в гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованих баночках. Закриваємо прокип’яченими кришками.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашню аджику за нашим рецептом.