Зміцнить імунітет та зігріє в холодну пору: готуємо чай з обліпихи
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиЯкщо у вас є свіжа чи заморожена обліпиха, обов'язково приготуйте з неї чай. Цей гарячий напій не тільки зігріє вас холодними осінніми чи зимовими вечорами, а й надасть заряд бадьорості.
Обліпиховий чай – це не тільки смачний та гарячий напій, а щей справжня вітамінна бомба для нашого організму. Обов'язково приготуйте його з ложкою домашнього меду та скибкою імбиру.
Читайте також Рецепт курячих гомілок в беконі, що ідеально підійдуть до застілля з сім'єю чи друзями
Такий напій впевнено можна назвати осіннім чи зимовим. Найкраще він смакує гарячим. Якщо говорити про його властивості – їх багато. Серед великого списку вітамінів, обліпиху не радять вживати у великій кількості тим, у кого нещодавно був розлад шлунку.
Для чаю обирайте різні ягоди обліпихи (великі і малі, яскравого забарвлення). Адже розмір плоду залежить від того, яким було дерево: хлопчиком чи дівчинкою. У поєднанні, напій вийде яскравішого забарвлення.
Рецепт обліпихового чаю
- Час: 15 хвилин
- Порції: 2 – 4 (1 літр)
– 2 – 2,5 столової ложки ягід обліпихи (свіжі чи розморожені);
– 1 столова ложка меду;
– 6 – 8 бутонів гвоздики;
– дуже гаряча вода (від 80 градусів).
Приготування:
- У чайнику-заварнику (скляному, чи керамічному) розтовчіть ягоди обліпихи, щоб вони пустили сік.
- Додайте до них ложку меду, бутони гвоздики та залийте все гарячою водою. Перемішайте інгредієнти, щоб мед розчинився.
- Закрийте все кришкою та залишіть напій настоятися на 5 – 7 хвилин.
- Розлийте гарячий чай з обліпихи по склянках та подавайте до столу.
Смачного!
Щоб зберегти свіжі ягоди обліпихи протягом кількох місяців – розподіліть їх по харчових контейнерах та відправте в морозилку (попередньо промийте водою та просушіть).