Обліпиховий чай – це не тільки смачний та гарячий напій, а щей справжня вітамінна бомба для нашого організму. Обов'язково приготуйте його з ложкою домашнього меду та скибкою імбиру.

Читайте також Рецепт курячих гомілок в беконі, що ідеально підійдуть до застілля з сім'єю чи друзями

Такий напій впевнено можна назвати осіннім чи зимовим. Найкраще він смакує гарячим. Якщо говорити про його властивості – їх багато. Серед великого списку вітамінів, обліпиху не радять вживати у великій кількості тим, у кого нещодавно був розлад шлунку.

Для чаю обирайте різні ягоди обліпихи (великі і малі, яскравого забарвлення). Адже розмір плоду залежить від того, яким було дерево: хлопчиком чи дівчинкою. У поєднанні, напій вийде яскравішого забарвлення.

Рецепт обліпихового чаю

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2 – 4 (1 літр)

Приготування:

  • У чайнику-заварнику (скляному, чи керамічному) розтовчіть ягоди обліпихи, щоб вони пустили сік.
  • Додайте до них ложку меду, бутони гвоздики та залийте все гарячою водою. Перемішайте інгредієнти, щоб мед розчинився.
  • Закрийте все кришкою та залишіть напій настоятися на 5 – 7 хвилин.
  • Розлийте гарячий чай з обліпихи по склянках та подавайте до столу.

Смачного!

Щоб зберегти свіжі ягоди обліпихи протягом кількох місяців – розподіліть їх по харчових контейнерах та відправте в морозилку (попередньо промийте водою та просушіть).