Смачно, як у бабусі: чебуреки з курячим лівером – рецепт від "пекельного" шефа Алекса Якутова

13 серпня 2021, 17:27
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Такої смакоти ви далебі ще не куштували! Шеф-кухар Алекс Якутов – суддя нового кулінарного реаліті-шоу "Пекельна кухня", що восени стартує на Новому каналі, – запевняє: чебуреки з лівером за цим рецептом стануть вашими фаворитами відразу й назавжди!

Чебуреки – соковита м'ясна, сирна чи навіть фруктова начинка в хрумкому золотавому тісті – є улюбленою стравою багатьох українців.

Читайте також Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву

Їх готують із яловичим, свинячим, курячим або баранячим фаршем. Популярними начинками для чебуреків є також сир, вишні та яблука з корицею. Головний ведучий реаліті-шоу "Пекельна кухня" Алекс Якутов поділився рецептом чебуреків, начинених фаршем із курячих сердечок та печінки.

 Рецепт чебуреків із курячим лівером

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Чебуреки / Фото Новий канал

Інгредієнти для начинки:
 – 200 г курячих сердець;
 – 200 г курячої печінки;
 – ½ ріпчастої цибулі;
 – 3 зубчики часнику;
 – 100 мл олії;
 – 1 ст. л. кінзи;
 – 1 ст. л. петрушки;
 – аджика на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно почистіть овочі від лушпиння. Цибулю та часник наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте нарізані овочі.
  2. Додайте печінку та серця, перемішайте та обсмажте.
  3. Подрібніть начинку в паштет за допомогою ножа, блендера або м'ясорубки.
  4. Додайте солі та перцю, перемішайте.
  5. Додайте до начинки подрібнену зелень та перемішайте. Охолодіть масу.

Тісто на чебуреки

Інгредієнти для тіста:
 – 3 склянки борошна;
 – 1 склянка води;
 – 1 – 2 ч. л. солі;
 – 100 мл олії.

Приготування:

  1. Пересипте в миску борошно та влийте 1/3 води. Посоліть та поперчіть і перемішайте. 
  2. Замісіть в'язке тісто.
  3. Розігрійте сковорідку з олією до 200 градусів. Влийте її до тіста та продовжуйте замішувати його ложкою.
  4. Влийте до тіста решту води та вимісіть його до однорідної консистенції.
  5. Сформуйте з тіста кулю, загорніть її в шар харчової плівки та відправте в холодильник охолоджуватися на 40 хвилин.
  6. Вийміть тісто з холодильника, розділіть його на кульки та розкачайте.
  7. Покладіть в центр розкачаного тіста начинку та защипніть краї. Сформуйте чебурек спеціальним ножем.
  8. Обсмажте чебуреки у фритюрі до золотистої скоринки.
  9. Подавайте чебуреки до столу зі сметаною або аджикою. Смачного!