Чебуреки – соковита м'ясна, сирна чи навіть фруктова начинка в хрумкому золотавому тісті – є улюбленою стравою багатьох українців.
Читайте також Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву
Їх готують із яловичим, свинячим, курячим або баранячим фаршем. Популярними начинками для чебуреків є також сир, вишні та яблука з корицею. Головний ведучий реаліті-шоу "Пекельна кухня" Алекс Якутов поділився рецептом чебуреків, начинених фаршем із курячих сердечок та печінки.
Рецепт чебуреків із курячим лівером
- Час: 80 хвилин
- Порції: 4 – 6
Чебуреки / Фото Новий канал
Приготування:
- Ретельно почистіть овочі від лушпиння. Цибулю та часник наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте нарізані овочі.
- Додайте печінку та серця, перемішайте та обсмажте.
- Подрібніть начинку в паштет за допомогою ножа, блендера або м'ясорубки.
- Додайте солі та перцю, перемішайте.
- Додайте до начинки подрібнену зелень та перемішайте. Охолодіть масу.
Тісто на чебуреки
Приготування:
- Пересипте в миску борошно та влийте 1/3 води. Посоліть та поперчіть і перемішайте.
- Замісіть в'язке тісто.
- Розігрійте сковорідку з олією до 200 градусів. Влийте її до тіста та продовжуйте замішувати його ложкою.
- Влийте до тіста решту води та вимісіть його до однорідної консистенції.
- Сформуйте з тіста кулю, загорніть її в шар харчової плівки та відправте в холодильник охолоджуватися на 40 хвилин.
- Вийміть тісто з холодильника, розділіть його на кульки та розкачайте.
- Покладіть в центр розкачаного тіста начинку та защипніть краї. Сформуйте чебурек спеціальним ножем.
- Обсмажте чебуреки у фритюрі до золотистої скоринки.
- Подавайте чебуреки до столу зі сметаною або аджикою. Смачного!