Чебуреки – соковита м'ясна, сирна чи навіть фруктова начинка в хрумкому золотавому тісті – є улюбленою стравою багатьох українців.

Читайте також Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву

Їх готують із яловичим, свинячим, курячим або баранячим фаршем. Популярними начинками для чебуреків є також сир, вишні та яблука з корицею. Головний ведучий реаліті-шоу "Пекельна кухня" Алекс Якутов поділився рецептом чебуреків, начинених фаршем із курячих сердечок та печінки.

Рецепт чебуреків із курячим лівером

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4 – 6

чебуреки
Чебуреки / Фото Новий канал

Приготування:

  1. Ретельно почистіть овочі від лушпиння. Цибулю та часник наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте нарізані овочі.
  2. Додайте печінку та серця, перемішайте та обсмажте.
  3. Подрібніть начинку в паштет за допомогою ножа, блендера або м'ясорубки.
  4. Додайте солі та перцю, перемішайте.
  5. Додайте до начинки подрібнену зелень та перемішайте. Охолодіть масу.

Тісто на чебуреки

Приготування:

  1. Пересипте в миску борошно та влийте 1/3 води. Посоліть та поперчіть і перемішайте.
  2. Замісіть в'язке тісто.
  3. Розігрійте сковорідку з олією до 200 градусів. Влийте її до тіста та продовжуйте замішувати його ложкою.
  4. Влийте до тіста решту води та вимісіть його до однорідної консистенції.
  5. Сформуйте з тіста кулю, загорніть її в шар харчової плівки та відправте в холодильник охолоджуватися на 40 хвилин.
  6. Вийміть тісто з холодильника, розділіть його на кульки та розкачайте.
  7. Покладіть в центр розкачаного тіста начинку та защипніть краї. Сформуйте чебурек спеціальним ножем.
  8. Обсмажте чебуреки у фритюрі до золотистої скоринки.
  9. Подавайте чебуреки до столу зі сметаною або аджикою. Смачного!