Масло з печеним часником відмінно підійде до сніданку на хліб, цільнозернові хлібці, або навіть на крекер. Також його можна додавати до різноманітних соусів, або смажити рибу, курятину.

Читайте також Швидко та ситно: як приготувати традиційні німецькі ковбаски на сковорідці

Також вершкове масло з часником чудово зберігається в холодильнику впродовж тижня.

Рецепт масла з печеним часником

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 300 грамів

Приготування:

  • Вершкове масло завчасно дістаємо з холодильника, щоб воно було м'яким.
  • Часник поливаємо олією, підсолюємо та додаємо листочки чебрецю.
  • Завертаємо голівки в фольгу та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 – 60 хвилин. Часник повинен повністю приготуватися і бути м'яким.

Важливо! Час приготування залежить від розміру часнику та духовки.

  • Вичавлюємо із голівок м'яким часник та перемішуємо з вершковим маслом. За бажанням додаємо ще солі та перемішуємо.

Нехай смакує!