Домашній кетчуп зі слив: рецепт Володимира Ярославського

18 жовтня 2021, 18:58
Читать новость на русском

Годі їсти магазинний кетчуп із консервантами! Український шеф-кухар Володимир Ярославський пропонує приготувати сливовий соус, який чудово смакує як із м'ясом, так і з рибою та пастою.

Кетчуп – мегапопулярний томатний соус. Без нього важко уявити смажену картопельку, курячі наґетси, а тим паче шашлики.

Читайте також Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом

Володимир Ярославський приготував кетчуп зі слив, помідорів та ароматних спецій. Сливи загустили соус без крохмалю й додали йому особливого смаку.

Рецепт кетчупу зі слив

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2


Домашній кетчуп зі слив / Фото Володимира Ярославського

Інгредієнти:
 – 700 г очищених слив (сорт "угорка");
 – 200 г червоних помідорів;
 – 3 зубчики часнику;
 – 70 г цукру;
 – 3 ст. л. яблучного оцту;
 – сіль;
 – 50 г води;
 – розмарин;
 – тим'ян;
 – 1 велика паличка кориці;
 – 15 бутонів гвоздики;
 – мелений імбир;
 – чорний та духмяний перці;
 – мелена паприка.

Приготування:

  1. Видаліть кісточки зі слив. Перекладіть м'якоть у сотейник.
  1. Наріжте помідори шматочками та додайте до слив. 


Продукти для кетчупу / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Почистіть зубчики часнику від лушпиння та відправте їх в сотейник. Посипте все цукром, сіллю, розмарином та тим'яном, влийте оцет, воду та покладіть паличку кориці.


Продукти для кетчупу / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Доведіть інгредієнти в сотейнику до кипіння на середньому вогні. Тушкуйте близько 45 хвилин на повільному вогні.
  1. Будьте пильні зі сливами. Помішуйте соус, що шкірка слив не підгоріла.


Приготування кетчупу / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Коли все уварилося, випарувалося, зменшилося майже вдвічі, вийміть корицю та трави. Перебийте суміш блендером в однорідну масу.
  1. Обов'язково перетріть соус через дрібне сито.


Домашній кетчуп / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Додайте решту спецій до кетчупу.
  1. Ще раз прогрійте соус 5 – 10 хвилин на помірному вогні. Якщо хочете, щоб не будо залишків гвоздики – пропустіть одразу ж через сито.
  1. Домашній кетчуп зі слив готовий. Смачного!