Кетчуп – мегапопулярний томатний соус. Без нього важко уявити смажену картопельку, курячі наґетси, а тим паче шашлики.
Читайте також Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом
Володимир Ярославський приготував кетчуп зі слив, помідорів та ароматних спецій. Сливи загустили соус без крохмалю й додали йому особливого смаку.
Рецепт кетчупу зі слив
- Час: 60 хвилин
- Порції: 2
Домашній кетчуп зі слив / Фото Володимира Ярославського
Приготування:
- Видаліть кісточки зі слив. Перекладіть м'якоть у сотейник.
- Наріжте помідори шматочками та додайте до слив.
Продукти для кетчупу / Фото зі сторінки шеф-кухаря
- Почистіть зубчики часнику від лушпиння та відправте їх в сотейник. Посипте все цукром, сіллю, розмарином та тим'яном, влийте оцет, воду та покладіть паличку кориці.
Продукти для кетчупу / Фото зі сторінки шеф-кухаря
- Доведіть інгредієнти в сотейнику до кипіння на середньому вогні. Тушкуйте близько 45 хвилин на повільному вогні.
- Будьте пильні зі сливами. Помішуйте соус, що шкірка слив не підгоріла.
Приготування кетчупу / Фото зі сторінки шеф-кухаря
- Коли все уварилося, випарувалося, зменшилося майже вдвічі, вийміть корицю та трави. Перебийте суміш блендером в однорідну масу.
- Обов'язково перетріть соус через дрібне сито.
Домашній кетчуп / Фото зі сторінки шеф-кухаря
- Додайте решту спецій до кетчупу.
- Ще раз прогрійте соус 5 – 10 хвилин на помірному вогні. Якщо хочете, щоб не будо залишків гвоздики – пропустіть одразу ж через сито.
- Домашній кетчуп зі слив готовий. Смачного!