Не відрізнити від магазинного: рецепт маскарпоне зі сметани

28 жовтня 2022, 09:53
Читать новость на русском

Маскарпоне – м'який сир, з ніжною кремовою текстурою. Зазвичай його використовують для приготування тирамісу, додають до кремів та "зашивають" торти. Цей сир продається у будь-якому магазині, але навіщо його купувати, якщо можна зробити вдома.

Обов'язково спробуйте приготувати домашній сир маскарпоне зі сметани. Найкраще обирати саме жирну сметану, щоб консистенція сиру вийшла щільною.

Читайте також Яке дитяче харчування обрати для свого малюка: переваги бренду "КоКо" від "Наша Ряба"

Рецепт маскарпоне зі сметани

  • Час: 5 годин
  • Порції: 400 грамів
Інгредієнти:
 – 600 – 700 грамів сметани жирністю від 20 %;
 _ 150 мілілітрів молока;
 – дрібка солі;
 – половина чайної ложки цукру.

Приготування:

  • У сотейнику змішайте сметану, молоко, додайте сіль та цукор. Відправте все на повільний вогонь та при постійному помішуванні прогрійте масу.
  • Перелийте все в друшляк вкритий марлею. Накрийте зверху кінчиками марлі та відправте масу в друшляку в холодильник на 5 годин, щоб зійшов весь сік.
  • Через відведений час сироватка зійде, а в мисці у вас залишиться готовий сир маскарпоне.

Смачного!