Якщо ви обожнюєте баклажани та вже готували їх у різних варіаціях, радимо спробувати фарширований варіант.

Читайте також Суп, салат чи хот-дог, або як смачно нагодувати сім'ю за лічені хвилини

Фаршировані човники з двома видами начинки справжня насолода для родини. З однієї можна зробити і намазку на грінки, а м'ясну повторити і для кабачків.

Рецепт фаршированих човників з баклажанів з горіхами

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4 штуки

Приготування:

  • Баклажани розрізаємо навпіл, дістаємо серединку та посипаємо спеціями. Змащуємо олією та запікаємо при 175 градусах 15 хвилин.
  • Серединку баклажанів нарізаємо дрібними шматочками, солимо і перчимо. Обсмажуємо на сухій сковорідці 2 – 3 хвилини до готовності.
  • До обсмажених баклажанів додаємо подрібнені горішки, вичавлений часник, сметану або крем сир, тертий твердий сир і перемішуємо.
  • ️Викладаємо начинку в серединку запеченого баклажана, посипаємо зверху тертим сиром і запікаємо ще при температурі 175 градусів 10 – 15 хвилин.

Смачного!

️Якщо баклажани просто повністю спекти, витягнути мʼякоть, додати таку ж начинку і пом’яти виделкою то вийде дуже смачна намазка на грінки.

Рецепт запечених баклажанів з м'ясною начинкою

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4 штуки

Приготування:

  • Баклажани розрізаємо навпіл, дістаємо серединку та посипаємо спеціями. Змащуємо олією та запікаємо при 175 градусах 15 хвилин.
  • ️Курячий, або інший м'ясний фарш обсмажуємо на сухій сковорідці з дрібно нарізаною цибулею.
  • ️Серединку баклажанів нарізаємо на шматочки і обсмажуємо на сухій сковорідці до готовності.
  • ️До фаршу додаємо обсмажені баклажани, дрібно порізаний болгарський перець, видавлений часник, сметану або крем сир, перемішуємо і викладаємо у човники з баклажана.
  • ️Зверху посипаємо тертим твердим сиром запікаємо при температурі 175 градусів ще 10 – 15 хвилин.

Смачного!