9 серпня,
                    10:18
                
                Фаршировані човники з баклажанів: два рецепти смачної начинки
Джерело:
Віка МарченкоЧовники з баклажанів можуть бути ситною закускою, або повноцінною стравою на обід, якщо обрати начинку з м'ясним фаршем. Обирайте та готуйте для всієї сім'ї.
Якщо ви обожнюєте баклажани та вже готували їх у різних варіаціях, радимо спробувати фарширований варіант.
Читайте також Суп, салат чи хот-дог, або як смачно нагодувати сім'ю за лічені хвилини
Фаршировані човники з двома видами начинки справжня насолода для родини. З однієї можна зробити і намазку на грінки, а м'ясну повторити і для кабачків.
Рецепт фаршированих човників з баклажанів з горіхами
- Час: 35 хвилин
 - Порції: 4 штуки
 
– 2 баклажани;
– 30 грамів волоських горіхів;
– 70 грамів твердого сиру;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– зелень;
– сметана або крем-сир.
Приготування:
- Баклажани розрізаємо навпіл, дістаємо серединку та посипаємо спеціями. Змащуємо олією та запікаємо при 175 градусах 15 хвилин.
 - Серединку баклажанів нарізаємо дрібними шматочками, солимо і перчимо. Обсмажуємо на сухій сковорідці 2 – 3 хвилини до готовності.
 - До обсмажених баклажанів додаємо подрібнені горішки, вичавлений часник, сметану або крем сир, тертий твердий сир і перемішуємо.
 - ️Викладаємо начинку в серединку запеченого баклажана, посипаємо зверху тертим сиром і запікаємо ще при температурі 175 градусів 10 – 15 хвилин.
 
 
Смачного!
️Якщо баклажани просто повністю спекти, витягнути мʼякоть, додати таку ж начинку і пом’яти виделкою то вийде дуже смачна намазка на грінки.
Рецепт запечених баклажанів з м'ясною начинкою
- Час: 45 хвилин
 - Порції: 4 штуки
 
– 2 баклажани;
– 150 грамів м'ясного фаршу;
– половина солодкого перцю;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– ріпчаста цибуля;
– сметана або крем-сир;
– 50 грамів твердого сиру.
Приготування:
- Баклажани розрізаємо навпіл, дістаємо серединку та посипаємо спеціями. Змащуємо олією та запікаємо при 175 градусах 15 хвилин.
 - ️Курячий, або інший м'ясний фарш обсмажуємо на сухій сковорідці з дрібно нарізаною цибулею.
 - ️Серединку баклажанів нарізаємо на шматочки і обсмажуємо на сухій сковорідці до готовності.
 
- ️До фаршу додаємо обсмажені баклажани, дрібно порізаний болгарський перець, видавлений часник, сметану або крем сир, перемішуємо і викладаємо у човники з баклажана.
 - ️Зверху посипаємо тертим твердим сиром запікаємо при температурі 175 градусів ще 10 – 15 хвилин.
 
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати кабачкову намазку до грінок чи бутербродів.