Фаршировані помідори, або як їх називає авторка рецепту Оля Мартиновська: томати бабусі Мішель – це ситна страва родом з Франції. Їх можна готувати з додаванням фаршу зі свинини чи яловичини, з вареними яйцями та м'якоттю білого хліба, або іншими улюбленими продуктами.
Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці
Вам може здатися, що це банально просто, але не поспішайте. Це та сама геніальна простота, яка в результаті здивує вас смаком, ароматом та принесе чимало насолоди з першої ложки.
Рецепт фаршированих томатів
- Час: 65 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- Беремо великі томати, зрізаємо "попки", щоб вони були стійкими. Також зрізаємо капелюшки на пів сантиметра. Дістаємо м'якоть, але не викидаємо її.
- Беремо лопатку ягняти, або інший шматок м'яса з жиром. Додаємо підсмажений бекон та перекручкємо все на м'ясорубці.
- Тушкуємо фарщ з беконом разом з цибулею на вершковому маслі. Вона додає солодкуватості, ніжності і соковитості страві. Нарізаємо ще кінзи і додаємо перетертих зерен коріандру, зеленої цибульки.
- Присмачуємо в'яленими томатами, сіллю та перцем. Змішуємо все з серединками, які ми видалили з овочів та начиняємо томати.
- Закриваємо кришками томатів та випікаємо все на деко при 190 градусів 35 – 40 хвилин.
Смачного!