20 вересня,
08:08
Справжній гуцульський банош з бринзою та шкварками – давній рецепт
Обожнюєте давні українські страви? У нас є відмінний рецепт гуцульського баношу з солоною бринзою та хрумкими шкварками.
Банош – традиційна страва української кухні з кукурудзяної крупи, домашньої сметани та бринзи. Також до баношу часто подають шкварки з сала чи грудинки.
Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
24 канал поділився перевіреним рецептом гуцульського баношу, як його готують з давніх часів. Весь секрет у жирній домашній сметані, а якщо її немає – використайте жирні коров'ячі вершки.
Рецепт гуцульського баношу
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
– 1 склянка кукурудзяної крупи;
– 2 – 3 склянки жирних вершків, або домашньої сметани;
– 100 грамів бринзи;
– 200 грамів шкварок;
– сіль.
Приготування:
- У каструлі чи сотейнику прогріваємо вершки, чи домашню сметану. Важливо не довести до кипіння, а прогріти до пари.
- Висипаємо кукурудзяну крупу та одразу починаємо активно перемішувати все вінчиком чи ложкою, аби не взялося грудочками. Заварюємо кашу, доки вона не вбере всю сметану (чи вершки) і не стане густою.
- Присмачуємо сіллю, перемішуємо та залишаємо під кришкою настоятися близько 5 хвилин.
- На розігрітій сковорідці обсмажуємо кубики сала чи грудинку до золотавої скоринки. Солимо, за бажанням додаємо чорний мелений перець.
- Викладаємо готову кукурудзяну кашу в порційні тарілки, посипаємо бринзою, шкварками та насолоджуємося гуцульським баношем.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати ідеальні сирники, які не розпадатимуться.