Альтернатива шкідливим чипсам: рецепт з квасолі
1 лютого 2023,
09:06
Читать новость на русском
Джерело:
Євген КлопотенкоНеодноразово намагалися відмовитися від чипсів та сухариків, але марно? Спробуйте замінити їх хрумкою квасолею.
Євген Клопотенко не перестає дивувати читачів. Український шеф-кухар запропонував відмовитися від шкідливих чипсів, та замінити їх на українську закуску з квасолі.
Читайте також Ви забудете про кетчуп: рецепт італійського томатного соусу
Квасоля – це дуже по-українськи, але ми її використовуємо доволі однобоко. Шеф-кухарю хочеться аби цей продукт набув великого тренду, тому зробив хрумку квасолю. Це як чіпси чи попкорн, але крутіше.
Рецепт хрумкої закуски з квасолі
- Час: 15 хвилин
- Порції: 2
– 200 грамів квасолі;
– 2 столові ложки крохмалю;
– розмарин;
– мелений часник;
– суха цибуля;
– сіль.
Для соусу:
– 2 яйця;
– 1 – 2 чайні ложки солодкої гірчиці;
– 1 столова ложка винного оцту;
– 120 – 150 мілілітрів олії;
– солоний огірок;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Відварюємо квасолю майже до готовності, зливаємо воду і даємо їй повністю обсохнути.
- Кукурудзяний крохмаль змішуємо з розмарином, меленим часником, сухою цибулею і дрібкою солі. Обвалюємо у цьому квасолю і запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів у духовці.
- Для соусу тартар два яйця збиваємо у чаші блендера, додаємо солодку грічицю, винний оцтет чи лимонний сік і починаємо збивати. Тонкою цівкою вливаємо олію і продовжуємо збивати до консистенції емульсії (доки соус не стане густим).
- Потім додаємо до соусу дрібно нарізаний солоний огірок, перемішуємо і присмачуємо спеціями.
- Вмокаємо хрумку квасолю у соус та насолоджуйтеся!
Смачного!