Альтернатива шкідливим чипсам: рецепт з квасолі

1 лютого 2023, 09:06
Читать новость на русском

Неодноразово намагалися відмовитися від чипсів та сухариків, але марно? Спробуйте замінити їх хрумкою квасолею.

Євген Клопотенко не перестає дивувати читачів. Український шеф-кухар запропонував відмовитися від шкідливих чипсів, та замінити їх на українську закуску з квасолі.

Читайте також Ви забудете про кетчуп: рецепт італійського томатного соусу

Квасоля – це дуже по-українськи, але ми її використовуємо доволі однобоко. Шеф-кухарю хочеться аби цей продукт набув великого тренду, тому зробив хрумку квасолю. Це як чіпси чи попкорн, але крутіше.

Рецепт хрумкої закуски з квасолі

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 200 грамів квасолі;
 – 2 столові ложки крохмалю;
 – розмарин;
 – мелений часник;
 – суха цибуля;
 – сіль.
Для соусу:
 – 2 яйця;
 – 1 – 2 чайні ложки солодкої гірчиці;
 – 1 столова ложка винного оцту;
 – 120 – 150 мілілітрів олії;
 – солоний огірок;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Відварюємо квасолю майже до готовності, зливаємо воду і даємо їй повністю обсохнути.
  • Кукурудзяний крохмаль змішуємо з розмарином, меленим часником, сухою цибулею і дрібкою солі. Обвалюємо у цьому квасолю і запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів у духовці.

  • Для соусу тартар два яйця збиваємо у чаші блендера, додаємо солодку грічицю, винний оцтет чи лимонний сік і починаємо збивати. Тонкою цівкою вливаємо олію і продовжуємо збивати до консистенції емульсії (доки соус не стане густим).
  • Потім додаємо до соусу дрібно нарізаний солоний огірок, перемішуємо і присмачуємо спеціями.
  • Вмокаємо хрумку квасолю у соус та насолоджуйтеся!

Смачного!