Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом ідеального маринаду до курятини, який він готує на кефірі.

Читайте також Під силу навіть аматору: курячий шашлик з сезонними овочами за лічені хвилини

Готувати його просто і він чудово підійде до будь-якої частини курки: стегенець, гомілок, крилець чи філе. Все, що потрібно: змішати інгредієнти та посмажити. Пальчики оближете!

Рецепт маринаду до курятини на кефірі

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Для маринаду наливаємо кефір, додаємо по чайній ложці спецій та часник. Натираємо цедру лимона та додаємо посічений тим'ян.
  • Занурюємо птицю у маринад і даємо постояти декілька годин, а цілу птицю бажано ніч.
  • Смажимо курячі стегенця на дуже слабенькому жарі – десь 170 градусів температура і 20 – 25 хвилин. Для запікання в духовці розігрійте її на 180 – 185 градусів і готуйте шкіркою вверх десь 25 – 35 хвилин. Час залежить від розміру стегон. Цілій курці звісно треба буде більше часу для приготування.

Смачного!