Панетоне у перекладі з італійської – "хліб розкоші", який традиційно випікають на Різдво та Великдень. Ароматний здобний кекс готують з родзинками, цукатами, прикрашають цукровою пудрою та мигдальними пластівцями.

Читайте також Рецепт паски з родзинками на Великдень від кондитерки Лізи Глінської

Рецепт Панетоне

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. Помийте лимон, апельсин, натріть цедру.
  3. Родзинки помийте, викладіть у миску, додайте дві столові ложки коньяку або рому.
  4. У мисці змішайте дріжджі з молоком, додайте половину цукру.
  5. Окремо у мисці збийте міксером яйця, цукор, додайте ванільний екстракт, розтоплене вершкове масло, перемішайте.
  6. Далі – з'єднайте суміші – дріжджі з молоком, яєчну суміш, додайте борошно, сіль, перемішайте, замісіть тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою, залиште на 1-1,5 години.
  7. Коли тісто підніметься, додайте до нього родзинки, цукати та місіть протягом 5-10 хвилин.
  8. Викладіть тісто на 1/2 у форми, залиште на годину.
  9. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 35-40 хвилин до золотого кольору.
  10. Дістаньте з духовки, задекоруйте цукровою пудрою. Смачного!