Панетоне у перекладі з італійської – "хліб розкоші", який традиційно випікають на Різдво та Великдень. Ароматний здобний кекс готують з родзинками, цукатами, прикрашають цукровою пудрою та мигдальними пластівцями.
Читайте також Рецепт паски з родзинками на Великдень від кондитерки Лізи Глінської
Рецепт Панетоне
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- Помийте лимон, апельсин, натріть цедру.
- Родзинки помийте, викладіть у миску, додайте дві столові ложки коньяку або рому.
- У мисці змішайте дріжджі з молоком, додайте половину цукру.
- Окремо у мисці збийте міксером яйця, цукор, додайте ванільний екстракт, розтоплене вершкове масло, перемішайте.
- Далі – з'єднайте суміші – дріжджі з молоком, яєчну суміш, додайте борошно, сіль, перемішайте, замісіть тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою, залиште на 1-1,5 години.
- Коли тісто підніметься, додайте до нього родзинки, цукати та місіть протягом 5-10 хвилин.
- Викладіть тісто на 1/2 у форми, залиште на годину.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 35-40 хвилин до золотого кольору.
- Дістаньте з духовки, задекоруйте цукровою пудрою. Смачного!