Пасочки за рецептом кондитерки Лізи Глінської завжди виходять пухкими та в міру солодкими. Цей рецепт великодньої випічки базується на французькому тісті бріош, під час приготування якого важливо дотримуватися температурного режиму.

Читайте також Рецепт найсмачнішої бабусиної паски: пухка, в міру солодка та ароматна випічка

Якщо у вас є кухонний комбайн – замішуйте тісто в ньому, адже він не буде його нагрівати. Без кухонного комбайна вимішуйте тісто руками, котрі постійно охолоджуйте у мисці з холодною водою та льодом.

Рецепт паски на тісті бріош

  1. Для приготування опари змішайте дріжджі та цукор у теплому молоці, але не гарячому. Додайте просіяне через дрібне сито борошно та перемішайте.
  2. Накрийте опару шаром харчової плівки та залишіть в теплому місці без протягів на 2 – 3 годин підростати.
  3. Зваріть сироп для родзинок: доведіть до кипіння цукор та воду, влийте коньяк. Замочіть родзинки у сиропі, щоб при випіканні паски вони не витягували вологу з випічки.
  4. Відправте родзинки у сиропі в холодильник на 8 – 12 годин.
  5. В чаші комбайну змішайте холодні яйця, мед і опару. Для кращого змішування всіх інгредієнтів використовуйте насадку “Гак”.
  6. Додайте до маси заздалегідь просіяне борошно, сіль, цукор, ванільний цукор та свіжі дріжджі. Ретельно перемішайте всі інгредієнти в комбайні на низьких обертах 5 хвилин.
  7. Додайте в тісто холодні шматки вершкового масла та продовжуйте вимішувати тісто в комбайні або руками. На замішування тіста у вас піде близько 20 – 25 хвилин, а його температура не повинна перевищувати 24 градуси, адже це бріош.
  8. Накрийте вимішане тісто шаром харчової плівки та відправте в тепле місце підростати на 2 години.
  9. Відсадіть тісто, знову накрийте плівкою та поставте в холодильник на 12 годин для другого підйому.
  10. Процідіть родзинки та просушіть від зайвої вологи на ситі. Додайте родзинки в тісто та вимішайте руками до однорідної маси.
  11. Змастіть форми для випікання паски вершковим маслом та присипте борошном.
  12. Сформуйте з тіста невеликі кульки та покладіть у форми, накрийте рушником та залишіть паски до третього підйому в теплому місці.
  13. Розігрійте духовку до 170 градусів та випікайте паску від 20 до 40 хвилин. Час випікання залежить від розміру паски. Смачного!

Рецепт паски від Лізи Глінської з відео: