5 серпня,
12:05
Ніжний мов пух: готуємо кабачковий рулет з плавленим сиром і помідорами
Джерело:
Смачні домашні рецептиЗалишилися кабачки і ви не знаєте, що з них приготувати? Спробуйте здивувати рідних та скористайтеся рецептом кабачкового рулету з ніжною начинкою з плавлених сирків, помідорів та печериць.
Кабачковий рулет – відмінне рішення як для святкового столу, так і для буденного. Адже його можна красиво нарізати та викласти на таріль, або подати великими шматками до гарніру з картоплі або м'ясної страви.
Читайте також Готуємося до зими: рецепт пікантних кабачків з карі
Рецепт кабачкового рулету доволі простий, не затратний. Начинку для страви можна змінювати, робити гострим або ніжним – без часнику.
Рецепт кабачкового рулету
- Час: 1 година (2 години в холодильнику)
- Порції: 6 – 8 осіб
– 500 – 550 грамів кабачка;
– 3 курячих яйця;
– 2 столові ложки сметани;
– 4 столові ложки борошна з гіркою;
– 1/3 чайної ложки соди;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Для начинки:
– 2 плавлених сирки;
– 2 зубчики часнику;
– 4 столові ложки сметани або майонезу;
– 2 помідори;
– 3 – 4 печериці;
– свіжий кріп;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Натріть кабачки на грубій тертці та посоліть. Залишіть їх на 10 хвилин, щоб стік зайвий сік.
- Окремо збийте курячі яйця зі сметаною та додайте віджатий кабачок. Всипте борошно, соду та перемішайте тісто.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Вкрийте деко пергаментом для випікання та вилийте тісто. Рівномірно розрівняйте його ложкою.
- Випікайте кабачковий корж 30 хвилин.
- Дістаньте деко з духовки і відразу пергамент з тістом перекладіть на поверхню, під низ покладіть силіконовий коврик або дощечку, щоб готове кабачкове тісто охололо.
- ️Для начинки змішайте натерті плавлені сирки, вичавіть часник, додайте подрібнений кріп. Присмачте все сіллю та чорним меленим перцем. Не забудьте заправити все майонезом або сметаною.
- Наріжте помідори довільними шматочками, а нарізані скибками печериці окремо підсмажте на сковорідці.
- Кабачковий корж змастіть сирною начинкою, викладіть помідори і гриби.
- Скручуємо все в рулет і відправляємо в холодильник на 1 – 2 години.
Смачного!