3 липня,
10:18
Як відкриєте одну баночку – з'їдять одразу дві: відеорецепт кабачкової ікри з майонезом на зиму
Джерело:
FOOD VERY GOODКабачкова ікра – консервація, яка чудово смакує зимою. Скористайтеся відеорецептом і отримайте закрутку немов з магазину, проте з домашніх продуктів.
Доступні продукти, трішки вашого часу та старань – і у результаті можна отримати апетитну закуску до м'яса чи просто на хлібчик. Тут можна використовувати як молоді плоди, так і ті, які вже переспіли.
До теми Не тільки з перцю чи помідорів: відеорецепт аджики з кабачків
Кабачкова ікра з майонезом
- Час: 2 години
- Порцій: 5 баночок (пів літра)
– 2 кілограми кабачків;
– 0,5 кілограма цибулі;
– 750 грамів моркви;
– 180 грамів олії;
– 250 грамів томатної пасти;
– 200 грамів майонезу;
– 80 мілілітрів оцту 9%;
– 100 грамів цукру;
– 1 столова ложка кам'яної солі;
– пів столової ложки солодкої паприки;
– пів чайної ложки меленого чорного перцю.
Приготування:
- Під проточною водою помийте кабачки та почистьте.
- Розріжте їх наполовину та акуратно ложкою видаліть серцевину з насінням.
- Очищені кабачки наріжте на невеликі смужки.
- Моркву та цибулю помийте, почистьте та наріжте на невеликі шматочки.
- Кабачки, моркву та цибулю пропустіть через м'ясорубку.
- Додайте олію та все перемішайте.
- Поставте ікру на невеликий вогонь і варіть 1 годину.
- Не забувайте постійно перемішувати.
- Через годину зніміть кабачки з вогню та додайте сіль, цукор, перець, солодку паприку, томатну пасту та майонез.
- Все гарно перемішайте.
- Знову поставте на вогонь і варіть 1 годину постійно помішуючи.
- За 10 хвилин до кінця приготування додайте оцет та розмішайте.
- Розлийте ікру по стерилізованих баночках та щільно закрийте.
Смачного!
Важливо дізнатися перед вживанням: чи потрібно мити малину.