День Валентина традиційно святкують закохані пари 14 лютого. Приготуйте для своєї коханої половинки вишукані кекси "Червоний оксамит" з ніжним сирно-масляним кремом – солодкий подарунок приготований власноруч сподобається кожному.

Читайте також Торт Червоний оксамит за рецептом учасника "Мастер Шеф" Антона Квасова

Кекси "Червоний оксамит" легкі у приготуванні та не потребують особливих навичок у кулінарії. А задекорувати капкейки можна посипавши зверху на крем різноманітні посипки та шоколадні дропси.

Смачного та романтичного вам святкування Дня закоханих!

Рецепт кексів "Червоний оксамит"

Червоний оксамит – святкові кекси з кремом

Як приготувати кекси на День Валентина

  1. Ретельно просійте всі сухі інгредієнти: цукрову пудру, борошно та какао, щоб не було грудочок.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів, викладіть металеві форми для кексів та в кожен отвір вистеліть паперові формочки.
  3. Змішайте борошно, какао та сіль.
  4. У окремій мисці збийте вершкове масло з цукром за допомогою міксера, додайте яйця по одному та продовжуйте збивати. Влийте харчовий барвник та ваніль.
  5. Зменште швидкість міксера, всипте суміш борошна в три етапи чергуючи з додаванням кефіру. Продовжуйте збивати на малих обертах.
  6. У окремій мисці погасіть соду оцтом, додайте суміш до тіста та збивайте міксером на середній швидкості близько 10 секунд.
  7. Заповніть паперові формочки тістом на ¾ та випікайте в духовці близько 20 хвилин. Охолодіть готові кекси на решітці.
  8. Збийте всі інгредієнти для глазурі, відправити в кондитерський мішок і видавити на кекси. Глазур також можна намазати ложкою.
  9. Перед подачею поставте капкейки на 2 години до холодильника. Смачного!