Джерело: Мастер Шеф
Торт "Червоний оксамит" особливо актуальний на День Валентина, адже солодкий смаколик може стати чудовим подарунком для закоханих.
Читайте також Як приготувати смачний торт з сиром: домашній рецепт
Щоб приготувати торт "Червоний оксамит" вам потрібно мінімум кулінарних знань, адже він надлегкий у приготуванні. Рецепт святкового та водночас яскравого торта підготував учасник кулінарного шоу "Мастер Шеф" – Антон Квасов.
Як приготувати торт "Червоний оксамит"
- Для приготування коржів для торта ретельно збийте вершкове масло до кремоподібного стану. Введіть яйця в масу по одному та з'єднайте з ванільним екстрактом, олією, соком лимона, кефіром та барвником.
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, додайте какао, розпушувач, соду та сіль. Введіть у рідку масу сухі інгредієнти у три прийоми та замісіть однорідне тісто.
- Розділіть тісто на три частини, обмотайте їх у харчову плівку та залиште в холодильнику на ніч.
- Підготуйте форму для випікання діаметром 22 сантиметри та випікайте коржі при температури 175 градусів протягом 30 хвилин. Готовий корж викладіть із форми й дайте охолонути 15 хв. Те ж саме виконайте з іншими коржами.
- Загорніть готові коржі у харчову плівку та відправте в холодильник на ніч.
- Для приготування крему для торта збийте холодні вершки з цукровою пудрою до пишної маси.
- В отриману вершкову суміш за допомогою силіконової лопатки обережно введіть маскарпоне, лимонний сік, ванільний екстракт. Готовий однорідний крем охолодіть.
- За допомогою тарілки меншого діаметру обріжте боки коржів, їх ми будемо використовувати для декору торта.
- Перекладіть коржі кремом. Залишками крему обмажте краї торта та розрівняйте лопаткою.
- Задекоруйте торт крихтою та подавайте до столу. Смачного!