25 хвилин і готово: запечена кукурудза з беконом від Ектора

30 серпня 2022, 14:51
Читать новость на русском

Досить варити кукурудзу! Спробуйте її запекти в духовці разом з беконом та сирним соусом. Смак підкорить ваше серце.

Запечена кукурудза з беконом може бути чудовою закускою, або відмінним доповненням до обіду чи вечері. Ектор Хіменес-Браво залюбки поділився рецептом з читачами.

Читайте також Ідеальні солодощі для дитини: готуємо шоколадно-м'ятне печиво

Шеф-кухар вважає, що настав час зупинитися, та перестати постійно варити кукурудзу. Існує багато інших варіантів її приготування, зокрема – запекти в духовці. До кукурудзи можна додати бекон, а наприкінці ще й полити сирним соусом на основу бешамелю.

Рецепт запеченої кукурудзи з беконом

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 2 качани кукурудзи;
 – 150 грамів бекону.
Для соусу:
 – 30 грамів вершкового масла;
 – 30 грамів борошна;
 – 150 мілілітрів молока;
 – 5 грамів копченої паприки;
 – 100 грамів сиру;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Почистіть та помийте качани кукурудзи, просушіть їх шаром паперового рушника. Загорніть качан кукурудзи у скибочки бекону та викладіть на жаротривке деко або форму.
  • Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів та запікайте кукурудзу 20 хвилин.
  • Доки вона готується, беремося за соус бешамель. У сотейнику або сковорідці розтопіть масло, всипте борошно та перемішайте. Влийте невеликими порціями молоко та перемішуйте до однорідної консистенції.

  • Присмачте все спеціями та додайте натертий на тертці сир (моцарела, гауда, маасдам). Ретельно перемішуйте соус доки сир не розтопиться. 
  • Вийміть кукурудзу в беконі з духовки, полийте соусом та відправте запікатися ще на 5 хвилин.
  • Готову закуску за бажанням посипте нарізаною зеленню петрушки.

Смачного!