Тане в роті, наче масло: рецепт курячого паштету з печінки

3 листопада 2022, 07:37
Читать новость на русском

Паштет – завжди чудовий варіант не тільки для швидкого перекусу, а й окраса святкового столу. Але як його приготувати, щоб він не гірчив та був ніжним? Ми дібрали для вас перевірений рецепт, який ви точно захочете зберегти.

Печінковий паштет – рецепт, який повинен бути в скарбничці кожної господині. Ми пропонуємо вам приготувати його з курячої печінки, адже вона неймовірно ніжна на смак та за консистенцією.

Читайте також Вечеря ресторанного рівня за 2 хвилини: як поєднати готові страви від LaStrava

Подавайте його до столу на грінках, брускетах або на звичайному батоні. Якщо прикрасити його мікрозеленню, додати половинку помідорки чері – у вас вийде відмінна закуска до столу.

Рецепт печінкового паштету

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 500 грамів курячої печінки;
 – пів великої ріпчастої цибулини;
 – 1 велика морквина;
 – жирні коров'ячі вершки;
 – масло вершкове;
 – сіль.

Приготування:

  • Спершу потрібно нарізати цибулю і моркву кубиками та обсмажити на вершковому маслі. Перекладіть їх у миску.
  • Печінку ретельно помийте та почистіть. У цій самій сковорідці обсмажуємо курячу печінку. Смажимо теж на вершковому маслі. Готуємо її доти, поки печінка була повністю всередині просмажена.
  • Додаємо овочі та вершки, сіль і все разом тушкуємо кілька хвилин.

  • Від кількості води та вершків залежить густота паштету, тому корегуйте собі на ваш смак, а від вершкового масла він застигає.
  • Збиваємо все блендером та викладаємо у форму, зверху заливаємо розтопленим вершковим маслом.
  • Або викладіть її на плівку і всередину загорніть шматок масла. Загорніть все у формі ковбаски, охолодіть в холодильнику.

Смачного!