Євген Клопотенко поділився рецептом куті на своїй сторінці у фейсбук. На відміну від інших рецептів, булгур не потрібно замочувати на ніч. Тому цей варіант ідеально підходить для тих, хто не встигає приготувати кутю за традиційним рецептом.

Читаайте також Кутя в мультиварці: як швидко і смачно приготувати головну страву Святвечора – покрокові рецепти

Кутя з булгуром із лаймом

  1. Ретельно промийте булгур, відваріть до готовності протягом 15 хвилин. Перекладіть готову крупу у друшляк, промийте холодною водою.
  2. Залийте мак окропом, щоб він набряк, залиште на 30 хвилин. Процідіть через сито, далі – перетріть у блендері.
  3. Помийте, почистіть лайм, вичавіть сік.
  4. У мисці змішайте булгур з маком, перемішайте, додайте мед та сік лайма. Залиште кутю настоятися протягом 30 хвилин. Смачного!

Рецепт куті з булгура із лаймом від Євгена Клопотенка