Авторський рецепт куті з булгура із лаймом від Євгена Клопотенка

6 січня 2021, 16:15
Читать новость на русском

Відомий кухар завжди експериментує зі смаками страв і пропонує кутю з булгура.

Євген Клопотенко поділився рецептом куті на своїй сторінці у фейсбук. На відміну від інших рецептів, булгур не потрібно замочувати на ніч. Тому цей варіант ідеально підходить для тих, хто не встигає приготувати кутю за традиційним рецептом.

Читаайте також Кутя в мультиварці: як швидко і смачно приготувати головну страву Святвечора – покрокові рецепти

Кутя з булгуром із лаймом

Інгредієнти:
– 250-300 г булгура;
– 50 г журавлини;
– сік одного лайма;
– 50 г маку;
– 30 г родзинок;
– 50 г волоських горіхів;
– 1 ст. л меду.
  1. Ретельно промийте булгур, відваріть до готовності протягом 15 хвилин. Перекладіть готову крупу у друшляк, промийте холодною водою.
  2. Залийте мак окропом, щоб він набряк, залиште на 30 хвилин. Процідіть через сито, далі – перетріть у блендері.
  3. Помийте, почистіть лайм, вичавіть сік.
  4. У мисці змішайте булгур з маком, перемішайте, додайте мед та сік лайма. Залиште кутю настоятися протягом 30 хвилин. Смачного!

Рецепт куті з булгура із лаймом від Євгена Клопотенка