Такої смакоти ви ще не куштували: простий рецепт квашеного кавуна

14 липня 2024, 11:51
Читать новость на русском

Джерело:

"Вікна"

Квашений кавун смакує просто незабутньо. Він нагадає вам про літо довгими зимовими вечорами.

Квашені кавуни зберігають вітаміни. Також вони насичені солями, кислотами, харчовими волокнами та ферментами, отриманими при квашенні.

Буде смачно Літо в банці: рецепт фантастичного маринованого кавуна

Квашений кавун на зиму

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 20
Інгредієнти:
– 10 кілограмів кавуна;
– 1 пучок хрону;
– 1 пучок кропу;
– 1 пучок зелені;
– 1 перець чилі;
– 2 голівки часнику;
– 240 грамів солі;
– 4 літри води.

Приготування:

  1. Кавун розріжте кільцями впоперек і очистьте від зеленої шкірки. Кожен кружечок розріжте на 8 частин.
  2. На дно каструлі покладіть лист хрону, гіркий перець, дві великі очищені головки часнику. Шарами викладіть шматочки кавуна. Між шарами помістіть гілочки дорослого кропу.
  3. Зверху покладіть зелень, що залишилася, обов'язково з листям хрону, і залийте холодним розсолом – 60 грамів солі на 1 літр води.
  4. Накрийте тарілкою, притисніть дуже легким вантажем та накрийте кришкою. Бродіння буде активним, вантаж осідатиме, а рідина прибуватиме. Зайву рідину забирайте кухлем і виливайте.
  5. Починаючи з 5 дня, можна скуштувати страву на готовність. На п'ятий день кавуни будуть більше солоні, ніж квашені. Якщо смак подобається, то можна сміливо ставити у холодильник чи консервувати.
  6. На 10 день кавуни будуть квашені, дуже кислі, смак має стати бочковим. Обирайте ступінь проквашування до смаку. Коли цей час настане, візьміть каструлю, в якій квасився кавун, злийте розсіл та поставте його кип'ятитися.
  7. У стерилізовані банки розкладіть квашені кавуни, залийте киплячим розсолом, накрийте стерилізованими кришками та стерилізуйте 20 хвилин. Закоркуйте банки, переверніть їх кришками донизу і закутайте ковдрою на добу.

Буде цікаво! Дізнайтеся, як законсервувати черешню у холодному маринаді.