17 січня,
10:40
Готуємо з Ектором: рецепт лазаньї з грибами та індичкою
Джерело:
Ектор Хіменес-БравоЩоб ситно і смачно поїсти, обов'язково спробуйте лазанью. Але не класичну (болоньєзе), а з грибами та індичкою.
Всі пам’ятають улюблену їжу кота Гарфілда з однойменного мультфільму? Так, це лазанья! Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом смачної та ситної лазаньї з грибами та індичкою.
Читайте також За рецептом короля рок-н-роллу: готуємо канапку, яку обожнював Елвіс Преслі
А щоб тісто не припікалось та не прилипало до форми шеф-кухар розповів кілька лайфхаків, які допоможуть під час приготування страви.
Рецепт лазаньї з грибами та індичкою
- Час: 65 хвилин
- Порції: 2
– 1 кілограм грибів (глив та печериць);
– зубчик часнику;
– кілька гілочок чебрецю;
– сіль.
Для фаршу:
– 500 грамів фаршу з індички;
– чорний мелений перець;
– кілька гілочок чебрецю;
– сіль.
Для соусу:
– 30 грамів вершкового соусу;
– 60 грамів борошна
– 200 мілілітрів молока.
Додатково:
– листи для лазаньї;
– 100 грамів сиру гауда або моцарели.
Приготування:
- Нарізаємо гриби дрібними кубиками та обсмажуємо на олії до готовності. Додаємо вичавлений зубчик часнику, спеції.
- У окремій сковорідці обсмажуємо індичий фарш зі спеціями до готовності.
- У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно та швидко перемішуємо. Вливаємо тепле молоко та заварюємо однорідний соус Бешамель. Присмачуємо його спеціями. За бажанням можна додати мускатний горіх.
- Заздалегідь відварюємо готові листи для лазаньї в киплячій підсоленій воді.
- Викладаємо їх у жаротривку форму вкриту пергаментом, або змащену вершковим маслом, шарами чергуючи їх: листи лазаньї, грибна начинка, м'ясна начинка, соус Бешамель.
- Останній шар змащуємо тільки соусом та посипаємо натертим сиром.
- Запікаємо лазанью в духовці при 180 градусах 30 – 45 хвилин.
Смачного!
Порада від Ектора Хіменеса-Браво
- Щоб полегшити роботу, використовуйте як магазинне, так і власноруч замішане тісто. Щоб процес приготування був ще швидшим, придбайте готові листи для лазаньї.