Тепер тільки так і готуємо – рецепт легкого бісквіта
9 червня 2023,
16:20
Читать новость на русском
Джерело:
Смачні домашні рецептиБісквіт – ніжний, пухкий корж, який готують з яєць, борошна, цукру, інколи додають розпушувач, аби надати випічці гарантований результат.
Якщо спочатку видається, що приготувати бісквіт просто та легко, а в результаті отримуєте забитий корж розміром 1 сантиметр – халепа. Ми навчимо вас, як готувати пухкий мов хмаринка корж без зайвих труднощів.
Читайте також Смачно і швидко: 3 рецепти апетитних закусок для літнього відпочинку на природі
Рецепт простого бісквіта
- Час: 1 година (ніч в холодильнику)
- Порції: 1
– 1 куряче яйце;
– 30 грамів цукру;
– 26 грамів борошна;
– 6 грамів крохмалю.
Приготування:
- Авторка готувала бісквіт на форму 21 сантиметр діаметром. Якщо у вас звичайна роз’ємна форма, висота стінок якої 6 – 8 сантиметрів – бісквіт на 5 яєць.
- ️Вмикаємо духовку на 170 градусів.
- ️З'єднуємо яйця кімнатної температури з цукром і збиваємо 20 хвилин. Яєчна піна має бути густа, пишна і після збивання ще хвилину візерунок має триматись на поверхні яєчній.
- ️З'єднуємо борошно і крохмаль, вводимо його в збиті яйця 3 – 4 частинами, перемішуємо силіконовою лопаткою, щоб тісто не втратило повітряність.
- ️Готове тісто переливаємо в роз'ємну форму застелену пергаментом або - в металеве кільце з фольгою. Форму нічим не змазуємо, бісквіт при випіканні "чіпляється" за стінки форми і росте.
- ️Відразу кладемо форму з бісквітом в попередньо розігріту до 170 градусів духовку. Середній рівень, режим верх-низ без обдуву. Випікаємо 40 – 45 хвилин.
- ️Виймаємо з духовки бісквіт, перевертаємо догори дном на решітку, через 10 хвилин знімаємо фольгу чи пергамент з дна і повністю охолоджуємо.
- ️Охоловши, розрізаємо бісквіт з форми, проводячи ножем по стінках форми. Обережно замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник мінімум на 8 годин. Таким чином волога в бісквіті рівномірно розподілиться, і він буде легко нарізатись.
Смачного!
Для форми 18 сантиметрів діаметром – 3 – 4 яйця.Для форми 20 сантиметрів діаметром – 5 – 6 яєць.
Відповідно до діаметра форми - збільшуємо інгредієнти в стільки раз, скільки по рецепту у вас йтиме яєць.