Аби відпочинок на свіжому повітрі справді вдався, краще заздалегідь підготувати все необхідне, зазначає 24 Канал. Зокрема, варто детально продумати меню літньої трапези.

Читайте також Сезон відпочинку на природі: як приготувати шашлик із курятини на будь-який смак

Насамперед слід визначитися, чим почастувати близьких. Особливу увагу варто приділити закускам, адже саме вони допоможуть втамувати голод та насолоджуватися відпочинком.

Можна приготувати чимало смачних страв, які ідеально підходять для легкого частування на свіжому повітрі. Допоможе у цьому ТМ "Бащинський": бренд пропонує вже готові м’ясо-ковбасні вироби, які стануть чудовою основою для апетитних закусок.

Продукти від ТМ "Бащинський" чудово поєднуються зі свіжою городиною та ароматною зеленню, яких так багато влітку. Салат із соковитих овочів та смачного варено-копченого філе, хрумкий лаваш з сиром та шинкою, приготований на грилі, або сосиски на шпажках з овочами та фетою – ваші друзі та рідні будуть у захваті від такого частування.

А як саме приготувати легкі та апетитні закуски для вдалого відпочинку на природі, розповідаємо у покрокових рецептах.

Овочевий салат з варено-копченим філе

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо овочевий салат з варено-копченим філе / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Нарізаємо варено-копчене філе довільними шматочками.

  2. У посудині змішуємо гірчицю, мед та соєвий соус. Заправляємо руколу.

  3. Нарізаємо помідори шматочками, додаємо до салату разом з філе та перемішуємо. За потреби солимо страву.

  4. Подаємо до столу одразу, щоб листочки руколи були свіжими і апетитними.

Ситний лаваш з сиром та шинкою

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

Лаваш – одна з найпопулярніших закусок для пікніка / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Нарізаємо тонкими смужками шинку, сир натираємо на грубій тертці.

  2. Викладаємо на лаваш соус тартар, зверху листя салату та моркву по-корейськи. Додаємо шинку "Філейна" та посипаємо твердим сиром.

  3. Скручуємо все в рулет, підгинаючи краї.

  4. Оскільки інгредієнти до лавашу вже містять спеції, додатково приправлювати страву сіллю не варто.

  5. Розігріваємо сковорідку та обсмажуємо лаваш з обох сторін до золотавої скоринки. Також таку закуску можна приготувати на мангалі – обсмажуємо в решітці для гриля до скоринки.

  6. Розрізаємо закуску навпіл, або подаємо цілою.

Закуска з сосисками на шпажках

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 4

Закуска з сосисками на шпажках – чудовий вибір для відпочинку на природа / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Зливаємо воду з грибів та помідорів. Мариновані овочі можна замінити свіжими печерицями та помідорами чері.

  2. Нарізаємо сир фета грубими кубиками.

  3. На шпажки нанизуємо по черзі помідори (краще брати маленького розміру, щоб вони тримались на шпажці та акуратно виглядали), далі сир, сосиски, гриби, знову сосиски, сир та закінчуємо помідорами.

  4. Викладаємо холодну закуску на тарілку та подаємо до столу.

Ці закуски точно стануть хітами вашого літнього відпочинку. А якщо ви прагнете здивувати гостей смачним м’ясом, не докладаючи до його приготування зусиль, рекомендуємо спробувати варено-копчену курочку від ТМ "Бащинський". Курча, крила, філе або гомілки – обирайте м’ясо на свій смак та поринайте у світ кулінарних експериментів.

З асортиментом ТМ "Бащинський" можна ознайомитись на офіційному сайті або сторінці у фейсбуці.