Так курячі гомілки ви ще не готували: лолі-попси від яких не встоять діти

27 вересня 2023, 12:55
Читать новость на русском

Ми бачили різні варіації американських лолі-попсів, але ці вражають не тільки смаком, а й формою. Хрумке тісто, соковита начинка та оригінальна подача страви на кісточці.

Гарні, вишукані та смачні лолі-попси з курячих гомілок в плетенці з тіста стануть справжнім відкриттям. Їх доволі легко готувати, а діти будуть просто шаленіти від таких наїдків.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Радимо використовувати для страви саме курячі гомілки, адже їхнє м'ясо соковите, ніжне та ідеально підходить для лолі-попсів.

Таку закуску можна подавати не тільки до святкового столу, а й до буденного. Обов'язково вмокайте їх у соус та насолоджуйтеся відмінним смаком.

Рецепт лолі-попсів з курячими гомілками в тісті

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 8 – 10 штук
Інгредієнти:
 – 1 кілограм курячих гомілок;
 – паприка, ворчестер або соєвий соус, сіль, мускатний горіх;
 – 50 грамів вина;
 – 200 грамів моркви;
 – 200 грамів цибулі;
 – 3 зубчики часнику;
 – 200 грамів зеленого горошку;
 – 200 грамів томатів пелаті;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – олія.
Для тіста:
 – 250 грамів борошна;
 – 25 грамів цукру;
 – 150 грамів масла вершкового 82%;
 – 60 – 75 грамів води;
 – дрібка солі;
 – яйце на помазку.

Приготування:

  • Для приготування тіста у борошно додаємо сіль, порізане кубиками дуже холодне масло і рубимо все ножем, поки масло не розійдеться у маленькі грудочки, або можна це зробити у тістомісі. 
  • Вливаємо крижану воду, замішуємо тісто і відправляємо у холодильник на декілька годин. Також можна використати вже готове тісто з магазину, аби зекономити час.

  • Для м'ясної начинки курячі гомілки змащуємо спеціями та сіллю, трішки маринуємо і смажимо на сковорідці.
  • Коли зʼявляється скоринка, додаємо вино, накриваємо пергаментом і кришкою. Тушкуємо на повільному вогні півтори години аж до м'якості. А потім охолоджуємо.
  • Нарізані кубиком овочі обсмажуємо на сковорідці в такому порядку: морква, потім цибуля, часник та томати, а останнім додаю бульйон, що утворився від курячих гомілок.
  • Тушкуємо і в кінці додаємо зелений горошок, сіль та спеції.
  • Додаємо трішки крохмалю або борошна, щоб загустіло.
  • М'ясо з охолоджених гомілок додаємо до овочевого соусу, а кісточку гомілки залишаємо і обрізаємо суглоб.
  • У тісто викладаємо курятину та у вигляді кошика все загортаємо. Кісточку додаємо у самому кінці.
  • Зверху тісто змащуємо яйцем і випікаємо все у духовці 15 – 17 хвилин при температурі 200 градусів до рум'яності.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати соковиту рибу у вершках зі шпинатом.