13 жовтня,
16:56
Мафіни з яблуками та штройзелем – простий рецепт кексів наче з кав'ярні
Джерело:
Єлизавета ГлінськаМафіни – популярні кекси у невеликих паперових формах, які може приготувати навіть дитина. Навіть з такого простого десерту можна створити справжній витвір кулінарного мистецтва: потрібно тільки додати штройзель.
Мафіни з яблуками та крихтою – надзвичайно смачний та простий варіант домашньої випічки, який ви з легкістю можете приготувати навіть з дітьми. Результат вас приємно здивує, а малечу буде у захваті.
Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці
Замість яблук можна додати родзинки, або дрібно нарізані шматочки персиків чи груш.
Мафіни з яблуками та штройзелем
- Час: 1 година
- Порції: 14 штук
– 150 грамів яєць;
– 70 грамів білого цукру;
– 70 грамів тростинного цукру;
– 130 грамів соняшникової олії;
– 170 грамів білого йогурту або кефіру;
– 300 грамів борошна;
– 8 грамів розпушувача для тіста;
– дрібка солі;
– ванільний цукор;
– мелена кориця (за бажанням).
Для штройзеля:
– 50 грамів борошна;
– 50 грамів тростинного цукру;
– 35 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Для штройзеля змішуємо борошно з цукром, додаємо кубики вершкового масла та розтираємо його кінчиками пальців, щоб утворилась крихта.
- Ставимо її в морозильну камеру на 10 – 15 хвилин.
- Для приготування тіста змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукор білий та тростинний, розпушувач, сіль, ванільний цукор та корицю.
- Змішуємо всі вологі інгредієнти: яйця, рослинну олію та білий йогурт. Ретельно перемішуємо.
- Додаємо до сухих інгредієнтів та знову перемішуємо.
- Додаємо кубики яблук та перемішуємо.
- Беремо паперові формочки діаметром 6,5 сантиметрів, висотою 4 сантиметри та заповнюємо тістом на 2/3, тому що воно добре підіймається.
- Зверху присипаємо замороженою крихтою.
- Відправляємо випікатися мафіни в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
- Дістаємо яблучні мафіни, даємо їм охолонути.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати корисні цукерки з фініків.