Рецепт маринованих грибів за добу: підійде для печериць або глив
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїСезон заготовок на зиму можна вважати розпочатим, адже на прилавках ринків та магазинів вже достатньо стиглих овочів, яких не має взимку. Якщо вам не терпиться чекати, пропонуємо розпочати з маринування грибів за добу.
Що може бути кращим, аніж з'їсти баночку домашніх маринованих грибочків та додати їх до салату чи просто з'їсти зі свіжою цибулею?! Рецептом цієї смакоти поділилася з читачами українська кулінарка Єлизавета Глінська.
Читайте також Ввечері готуємо, вранці їмо: рецепт маринованих кабачків від Лізи Глінської
Я обожнюю мариновані овочі, особливо грибочки, такі як шампіньйони, гливи. Зараз це найсмачніша закуска, яка готується швидко і просто, а смакує ммм... Просто повторюйте за мною і насолоджуйтесь,
– прокоментувала Ліза.
Рецепт маринованих грибів
- Час: 10 – 12 годин
- Порції: 2
– 500 грамів грибів (печериці, гливи);
– 1 столова ложка солі (без гірки);
– 3 столові ложки соняшникової олії;
– 3 столові ложки соєвого соусу;
– 4 чайні ложки 9% оцту;
– лавровий лист;
– 5 – 6 горошків чорного перцю;
– 0,5 чайної ложки цукру;
– 4 – 5 зубчиків часнику;
– свіжа зелень (петрушка, кінза).
Приготування:
- Ретельно помийте гриби проточною водою. Відваріть їх у підсоленій воді близько 10 хвилин.
- Для приготування маринаду змішайте соняшникову олію, соус, сіль, цукор, чорний перець горошком, лавровий лист, часник та свіжу зелень. Перемішайте.
Ліза Глінська / Фото з особистого архіву кулінарки
- Повністю злийте воду з грибів. Гриби додайте до маринаду та перемішайте.
- Накрийте гриби харчовою плівкою, залишіть на 10 – 12 годин в холодильнику. Гриби готові до вживання.
Смачного!