Рецепт маринованих грибів за добу: підійде для печериць або глив

6 липня 2022, 19:01
Читать новость на русском

Сезон заготовок на зиму можна вважати розпочатим, адже на прилавках ринків та магазинів вже достатньо стиглих овочів, яких не має взимку. Якщо вам не терпиться чекати, пропонуємо розпочати з маринування грибів за добу.

Що може бути кращим, аніж з'їсти баночку домашніх маринованих грибочків та додати їх до салату чи просто з'їсти зі свіжою цибулею?! Рецептом цієї смакоти поділилася з читачами українська кулінарка Єлизавета Глінська. 

Читайте також Ввечері готуємо, вранці їмо: рецепт маринованих кабачків від Лізи Глінської

Я обожнюю мариновані овочі, особливо грибочки, такі як шампіньйони, гливи. Зараз це найсмачніша закуска, яка готується швидко і просто, а смакує ммм... Просто повторюйте за мною і насолоджуйтесь,
– прокоментувала Ліза.

Рецепт маринованих грибів

  • Час: 10 – 12 годин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 500 грамів грибів (печериці, гливи);
 – 1 столова ложка солі (без гірки);
 – 3 столові ложки соняшникової олії;
 – 3 столові ложки соєвого соусу;
 – 4 чайні ложки 9% оцту;
 – лавровий лист;
 – 5 – 6 горошків чорного перцю;
 – 0,5 чайної ложки цукру;
 – 4 – 5 зубчиків часнику;
 – свіжа зелень (петрушка, кінза).

Приготування:

  1. Ретельно помийте гриби проточною водою. Відваріть їх у підсоленій воді близько 10 хвилин.
  1. Для приготування маринаду змішайте соняшникову олію, соус, сіль, цукор, чорний перець горошком, лавровий лист, часник та свіжу зелень. Перемішайте.


Ліза Глінська / Фото з особистого архіву кулінарки

  1. Повністю злийте воду з грибів. Гриби додайте до маринаду та перемішайте.
  1. Накрийте гриби харчовою плівкою, залишіть на 10 – 12 годин в холодильнику. Гриби готові до вживання.

Смачного!