Мариновані печериці – це не тільки смачна закуска на зиму, а й вигідне вкладення. Щоб не витрачати зайві кошти на свята, приготуйте консервацію з грибів власноруч – так в рази економніше.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

24 канал підготував перевірений рецепт маринованих печериць, які точно вийдуть. Вони вміру гострі, підійдуть як до салату, так і як окрема закуска.

Рецепт маринованих печериць

  • Час: 2 години
  • Порції: 3

Приготування:

  • Ретельно миємо гриби, аби змити весь бруд. Зрізаємо трішки ніжки гострим ножем. Чистити печериці не потрібно, якщо вони дрібні та свіжі.
  • Ще раз промиваємо гриби і відправляємо у каструлю з водою. Варимо їх у киплячій воді 10 хвилин. Не забуваємо знімати шуму.
  • У окремій каструлі підготуйте все для маринаду: з'єднайте воду та спеції, влийте олію та оцет. Перекладіть туди гриби та доведіть все до кипіння. Варимо печериці в маринаді 15 – 20 хвилин.
  • Розкладаємо гриби у стерилізовані банки, заливаємо маринадом та закриваємо кришками. Перевертаємо дном догори та залишаємо охолоджуватися.
  • Зберігаємо готові печериці в темному і прохолодному місці.

Смачного!