Гастрономічний вибух: найкращий рецепт медовика на Різдво
23 грудня 2023,
01:05
Читать новость на русском
Джерело:
Kwestia smakuВсесвітньо відомий та обожнюваний, медовик — це справжній шедевр кондитерського мистецтва. Його точно потрібно приготувати на свята.
Цей десерт є символом свята та завоював серця любителів вишуканого смаку по всьому світу. Його ніжні коржі, просочені ароматним медом, і витончений крем створюють симфонію смаку, яку неможливо забути.
Рецепт медовика
- Час: 2 години
- Порцій: 6
для коржів:
– 4 яйця;
– 100 грамів меду;
– 100 грамів цукру;
– вершкового масла
– 1 чайна ложка соди;
– пів чайної ложки лимонного соку;
– 4 склянки борошна;
для крему:
– 2 яйця;
– 200 грамів цукру;
– 3 столові ложки борошна;
– 500 мілілітрів молока;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 100 грамів масла.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
- Для коржів в мисці збивайте яйця з цукром до отримання пухкості.
- Додайте мед, розтоплене вершкове масло, гашену соду з лимонним соком та поступово вмішуйте борошно.
- Вимішайте тісто до однорідності.
- Розділіть тісто на 8 – 10 частин, розкачайте кожну в тонкі коржі та випікайте їх протягом 5 – 7 хвилин або до золотистого кольору.
- Для крему у великому сотейнику з'єднайте борошно, цукор, ванільний цукор.
- Перемішайте віночком до однорідності. Введіть яйця, перемішайте.
- Помалу влийте молоко, доведіть крем до однорідності.
- Візьміть стандартну банку та розбавте її вміст водою, щоб вийшла маса 500 мілілітрів.
- Замість цукру можна використовувати цукрову пудру, вона розчиняється швидше, ніж цукровий пісок.
- При виробництві крему не використовуйте емальований посуд.
- Сотейник із молочною масою встановіть на невеликий вогонь, продовжуючи безперервно помішувати віночком.
- Як тільки крем загусне і почне закипати, зніміть із плити.
- У теплу масу додайте м'яке вершкове масло, розмішайте його до повного розчинення.
- Накрийте крем плівкою
- Готовий заварний крем накрийте харчовою плівкою так, щоб вона лягла прямо на його поверхню.
- Коли крем повністю охолоне, його можна використовувати для намазування коржів торта.