Приготувати миколайчиків дуже просто. Потрібно не більше ніж пів години та звичні інгредієнти.

Буде цікаво Справжня гастромандрівка: ідеї смачних страв із нагетсами

Миколайчики – покроковий рецепт

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Ваші діти проситимуть ще і ще: перевірений рецепт імбирно-медових миколайчиків
Миколайчики – смачне та просте печиво / Фото Unsplash

Приготування:

  1. У мисці з'єднайте 75 грамів вершкового масла, 150 грамів цукру і 150 грамів меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення та об'єднання. Додайте 1 чайну ложку розпушувача та 1 яйце. Перемішайте та залиште охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
  2. Додайте в миску коньяк або ром та 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
  3. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти – 350 грамів борошна, мелений імбир і кардамон.
  4. Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Вам може знадобитися трохи більше борошна – все залежить від його якості та рівня клейковини.
  5. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 сантиметра. Виріжте формочкою чоловічків. Також можна надавати тісту будь-які інші форми.
  6. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10 – 12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво 1 столовою ложкою цукрової пудри.