Зокрема, мовиться про чорнослив у вершках. Ця страва разом з домашніми медовиками, наполеонами, сметанниками та горішками повсюдно готувалася на весілля, дні народження та різноманітні ювілеї.

Спробуйте також Гастрономічна подорож до Італії: 3 страви, які варто приготувати на вечерю

Рецепт чорносливу з вершками

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Обдайте чорнослив окропом. Горішки підсмажте на сухій сковорідці.
  2. До кожної сливи закладіть просмажені та охолоджені горішки.
  3. Вершки збийте з цукровою пудрою. Аби вони перетворились на густий крем, потрібно, щоб жирність була не меншою ніж 33%. Також перед збиванням вершки треба добре охолодити, а миску, в якій це робитимете, покласти в морозильник на кілька хвилин.
  4. Цукрову пудру додавайте невеликими частинами та пильнуйте, аби вершки не перетворилися на масло.
  5. Начинені сливи викладіть у порційні тарілочки або одну посудину, а зверху додайте збиті вершки.
  6. Готову страву можна припорошити какао або дрібно посіченими горішками й лишити на 15 – 20 хвилин у холодильнику.