Ваші діти проситимуть ще і ще: перевірений рецепт імбирно-медових миколайчиків

30 листопада 2023, 12:59
Читать новость на русском

Імбирно-медове печиво традиційно готують у день Святого Миколая. Пряничні чоловічки дуже подобаються дітям через їхню форму і приємний смак.

Приготувати миколайчиків дуже просто. Потрібно не більше ніж пів години та звичні інгредієнти.

Буде цікаво Справжня гастромандрівка: ідеї смачних страв із нагетсами

Миколайчики – покроковий рецепт

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 350 грамів борошна;
– 150 грамів цукру;
– 150 грамів меду;
– 75 грамів вершкового масла;
– 1 столова ложка коньяку чи рому;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1 столова ложка какао;
– половина чайної ложки меленого імбиру;
– половина чайної ложки меленого кардамону;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка цукрової пудри.


Миколайчики – смачне та просте печиво / Фото Unsplash

Приготування:

  1. У мисці з'єднайте 75 грамів вершкового масла, 150 грамів цукру і 150 грамів меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення та об'єднання. Додайте 1 чайну ложку розпушувача та 1 яйце. Перемішайте та залиште охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
  2. Додайте в миску коньяк або ром та 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
  3. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти – 350 грамів борошна, мелений імбир і кардамон.
  4. Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Вам може знадобитися трохи більше борошна – все залежить від його якості та рівня клейковини.
  5. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 сантиметра. Виріжте формочкою чоловічків. Також можна надавати тісту будь-які інші форми.
  6. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10 – 12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво 1 столовою ложкою цукрової пудри.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати чорнослив з вершками – традиційну страву для святкового українського столу.