"Мокрий" кекс просочується цитрусовим сиропом понад 8 – 10 годин, але, повірте, очікування виправдає смак домашньої випічки.
Читайте також Чоловіки точно оцінять: страви, якими можна привітати коханого з Днем захисника
Рецепт "мокрого" апельсинового кексу
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
Апельсиновий кекс / Фото Яни Станішевської
Приготування:
- Збийте яйця в піну та у 2 – 3 етапи додайте цукру або цукрової пудри.
- Додайте до яєчної маси м'яке вершкове масло та знову збийте все міксером.
- Введіть розпушувач, через хвилину – склянку апельсинового соку, цедру та борошно.
- Ретельно збийте масу міксером.
- Вилийте готове тісто у форму для випікання. Він обраної вами форми буде залежати вигляд апельсинового кексу.
Форми для випікання / Фото Яни Станішевської
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте кекс протягом 40 – 50 хвилин.
- Доки кекс готується, приготуємо сироп. З'єднайте всі інгредієнти для сиропу в сотейнику та доводимо до кипіння. Коли сироп стане за консистенцією схожим на рідкий мед – він готовий.
- Виймаємо кекс з духовки, охолоджуємо 15 хвилин та вливаємо сироп одразу у форму.
- Залишаємо кекс просочуватися на 8 – 10 годин, якщо не охота чекати – на 3 години.
- Прикрасьте апельсиновий кекс на ваш смак та подавайте до столу. Смачного!