Рецепт молодої капусти на грилі з червоною ікрою та яблучним пюре від шеф-кухаря Алекса Якутова
20 травня 2021,
21:01
Читать новость на русском
Джерело:
Новий каналКапуста – не лише для салату, борщу та голубців, з неї можна приготувати вишукані ресторанні страви, а як саме це зробити – розповідає шеф-кухар та головний бос на реаліті-шоу "Пекельна кухня" Алекс Якутов.
Читайте також Мішлен у Києві: на "Пекельну кухню" прийшов кухар, який годує мільйонерів
Страву з молодої капусти від шеф-кухаря ви з легкістю можете приготувати вдома та здивувати своїх рідних і друзів своїми кулінарними талантами.
Алекс Якутов / Фото Новий канал
Поки триває сезон молодої капусти, не втрачайте можливості приготувати з неї апетитні та смачні страви. Перше, що спадає на думку, – це, звісно ж, салат. Але існує безліч інших смаколиків, – прокоментував Алекс Якутов.
Рецепт страви з молодої капусти
Інгредієнти:– 1 шт. молодої капусти;
– 20 г яблучного сидру;
– 5 г олії;
– 1 ч. л червоної ікри;
– 1 ч. л щучої ікри;
– сіль, чорний мелений перець на ваш смак;
– коріандр на ваш смак;
– зелена цибулька;
– кріп.
-
Відріжте ¼ капусти, додайте спецій та коріандру. Додайте яблучний сидр, збризніть капусту олією та відставте маринуватися протягом години.
-
Розігрійте сковорідку або гриль та обсмажте капусту з двох боків. Викладіть шар пергаменту для випікання та налийте трохи маринаду на нього, в якому була капуста. Дайте відпочити під фольгою.
– 1 яблуко;
– 2 картоплини;
– 100 г вершкового масла;
– 20 г лимонного соку;
– 100 г вершків 26 – 30%.
-
Наріжте яблуко та картоплю дрібними кубиками, обсмажте інгредієнти на вершковому маслі.
-
Додайте сіль та сік лимону, перемішайте ложкою.
-
Влийте 100 грамів вершків до гарніру та накрийте кришкою. Тушкуйте овочі до готовності картоплі.Збийте все в блендері та пропустіть пюре через дрібне сито, щоб не було грудочок. Вкінці приготування додайте спецій на ваш смак.
– 300 г сухого вина;
– 100 г цибулі;
– 100 г моркви;
– 200 г рибного бульйону;
– 200 г жирних вершків;
– сіль, цукор на ваш смак.
-
Наріжте дрібною соломкою цибулю та моркву та залийте їх вином та випаруйте його вдвічі. Процідіть овочі та додайте рибний бульйон. Теж випарте його вдвічі.
-
Додайте вершки, посоліть та поперчіть. Дайте покипіти 2 – 3 хвилини.Для подачі страви до столу викладіть на тарілку пюре, зверху покладіть капусту та полийте її соусом. Прикрасьте по 1 чайній ложці червоної та щучої ікри. Додайте зелену цибулю та кріп. Смачного!