Справжня осіння випічка: рецепт морквяного пирога наче з кав'ярні
30 жовтня 2022,
09:50
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Валі СаєнкоВсе, що треба для холодного осіннього вечора – ароматний чай та шматок ситного пирога. Українська шеф-кухарка Валентина Саєнко поділилася з читачами рецептом морквяного пирога, який точно вам сподобається.
Морквяний пиріг – це саме та випічка, яка стане в пригоді завжди: стане окрасою святкового столу, або відмінним доповненням до чаю чи кави. У ньому купа спецій, горішків, а за бажанням можна ще додати родзинок чи журавлини, цедри цитрусових для аромату.
Читайте також Апетитний Геловін: 3 швидкі страви із курятини, які вразять гостей
Рецепт морквяного пирога
- Час: 2 години
- Порції: на 6 осіб
– 250 грамів натертої на дрібну тертку моркви;
– 150 грамів цукру;
– 130 грамів олії;
– 2 курячих яйця;
– 130 грамів пшеничного борошна;
– половина чайної ложки соди;
– 4 грами розпушувача для тіста;
– 1 чайна ложка меленої кориці;
– дрібка мускатного горіха;
– 100 грамів горіхів.
Для крему:
– 200 грамів крем-сиру;
– 100 грамів вершкового масла;
– 100 грамів цукрової пудри;
– ваніль;
– горіхи для декору.
Приготування:
- Для приготування тіста змішуємо цукор, олію та яйця. Збиваємо їх до однорідності. Додаємо натерту на дрібну тертку моркву та перемішуємо.
- Окремо змішаємо всі сухі інгредієнти: пшеничне борошно, соду, розпушувач, мелену корицю, мускатний горіх і горіхи. Всі сухі додаємо до морквяної суміші і ще раз добре перемішуємо.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Перекладіть рідке морквяне тісто у форму діаметром 15 сантиметрів та випікайте в духовці 60 хвилин.
- Для покриття морквяного пирога м’яке масло збиваємо з крем-сиром та цукровою пудрою.
- Після випікання пирога чекаємо поки він охолоне, дістаємо з форми і покриваємо кремом. Прикрашаємо горішками або шоколадною крихтою.
Смачного!