Гуляш – національна страва угорської кухні. Це густа страва з великою кількістю м'яса, овочів та спецій.

Читайте також Весь секрет – у фрикадельках: готуємо суп із курятиною за оригінальними рецептами

Часто її готують в казані, але й у звичайні каструлі вона виходить не менш смачною та ароматною.

Рецепт угорського гуляшу

  • Час: 2 години
  • Порції: 6 – 8

Приготування:

  • У каструлю з товстим дном вливаємо олію, додаємо нарізану кубиками цибулю і часник, перемішуючи готуємо 3 хвилини.
  • Закидаємо нарізане середніми шматками м’ясо, підійдуть нежирні частини, вирізка. Нарізаємо гострий перець і вимішуючи готуємо ще 5 хвилин.
  • Додаємо по чайній ложці солі, перцю, кмину і паприки. Та 2 – 3 столові ложки томатної пасти. Гарно вимішуємо і готуємо ще 3 хвилини.
  • Додаємо нарізані кубиком помідор, перець, селеру, заливаємо воду. Вимішали, і на середньому вогні, при закритій кришці готуємо 30 – 40 хвилин.
  • Вкидаємо нарізану кубиком моркву і картоплю. Готуємо ще 30 хвилин. За цей час м’ясо має стати дуже м’яким і ніжним. По готовності додаємо нарізану зелень.
  • Подаємо страву до столу гарячою.

Смачного!