Хрумка закуска до столу: рецепт маринованих огірків із кетчупом чилі

28 липня 2021, 15:21
Читать новость на русском

Яке застілля без маринованих огірочків? Що вони менші, то смачніші. Та й з тарелі їх брати зручніше. Але, щоб ласувати огірочками взимку, їх потрібно замаринувати влітку.

Ми дібрали для вас рецепт маринованих огірочків із кетчупом чилі. Ви легко приготуєте цю пряну смакоту вдома.

Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"

До речі, саме гострий кетчуп додає огірочкам пікантного смаку та аромату.

Рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 1


Мариновані огірки / Фото правильне харчування

Інгредієнти:
– огірки;
– чорний перець горошком;
– часник;
– листя хрону;
– листя смородини та вишні;
– парасольки кропу.
Для маринаду на 1 літрову банку:
– 1 ч. л. солі;
– 1 ст. л. цукру;
– 100 мл оцту;
– 2 ст. л. кетчупу чилі.
  1. Огірки помийте під проточною водою, просушіть та зріжте з обох боків "попки", щоб не гірчили.
  2. У стерилізовані банки викладіть листя хрону, смородини і вишні. Також покладіть одну або дві парасольки кропу.
  3. Розріжте почищений часник навпіл та додайте разом з чорним перцем в банки.
  4. Щільно покладіть огірки в банку.
  5. Для приготування маринаду у гарячу воду покладіть цукор і сіль. Коли вода закипить, додайте оцет і кетчуп, прокип'ятіть кілька хвилин.
  6. Залийте огірки гарячим маринадом і накрийте кришками.
  7. Відправте банки в каструлю з теплою водою, доведіть до кипіння.

    Стерилізують літрову банку в киплячій воді 15 хвилин, 2-х літрову — 20 хвилин, 3-х літрову — 25 хвилин.

     
  8. Закрийте банки та переверніть догори дном. Накрийте теплим покривалом та залишіть до повного охолодження. Згодом можете сховати огірки в темне прохолодне місце. Смачного!