Ми дібрали для вас рецепт маринованих огірочків із кетчупом чилі. Ви легко приготуєте цю пряну смакоту вдома.

Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"

До речі, саме гострий кетчуп додає огірочкам пікантного смаку та аромату.

Рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 1


Мариновані огірки / Фото правильне харчування

  1. Огірки помийте під проточною водою, просушіть та зріжте з обох боків "попки", щоб не гірчили.
  2. У стерилізовані банки викладіть листя хрону, смородини і вишні. Також покладіть одну або дві парасольки кропу.
  3. Розріжте почищений часник навпіл та додайте разом з чорним перцем в банки.
  4. Щільно покладіть огірки в банку.
  5. Для приготування маринаду у гарячу воду покладіть цукор і сіль. Коли вода закипить, додайте оцет і кетчуп, прокип'ятіть кілька хвилин.
  6. Залийте огірки гарячим маринадом і накрийте кришками.
  7. Відправте банки в каструлю з теплою водою, доведіть до кипіння.

    Стерилізують літрову банку в киплячій воді 15 хвилин, 2-х літрову — 20 хвилин, 3-х літрову — 25 хвилин.

  8. Закрийте банки та переверніть догори дном. Накрийте теплим покривалом та залишіть до повного охолодження. Згодом можете сховати огірки в темне прохолодне місце. Смачного!