Апетитні оладки з цукіні та шпинату: для легкої вечері

9 серпня 2022, 12:36
Читать новость на русском

Як зробити красиві, зелені, сезонні та легкі оладки з цукіні? Секрет у великій кількості зелені, а рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.

Коли хочеться чогось смачного з цукіні, але не знаєте, що приготувати? Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився рецептом смачних оладок, які не тільки смакуватимуть до будь-якого столу, а ще й не зашкодять фігурі.

Читайте також Томатний крем-суп: сезонна перша страва до обіду

За цим рецептом можна готувати не тільки оладки з цукіні. Його можна замінити на звичайний кабачок, смак від цього не зміниться. 

Рецепт оладок з цукіні

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2 – 4
Інгредієнти:
– 220 грамів цукіні;
– 25 грамів листя шпинату;
– 10 грамів листя петрушки чи іншої зелені;
– 25 грамів молодої білої цибулі (можна замінити на ріпчасту чи шалот або взяти білі частини зеленої);
– 1 велике куряче яйце;
– 40 грамів борошна;
– 4 грамів солі.

Приготування:

  • Наріжте цукіні, цибулю, зелень та листя шпинату довільними шматками. Перекладіть їх у чашу блендера з плоским горизонтальним ножем та ретельно перебийте до стану дрібних шматочків. Не переборщіть, щоб не вийшла каша або смузі.
  • Додайте до овочевої маси борошно, яйця, сіль та перемішайте. Якщо ви вирішили замінити пшеничне борошно на вівсяне, додайте до страви його вдвічі більше. У такому випадку дайте готовій суміші постояти хвилин 20 – 30, щоб борошно набухло.
  • До овочевого тіста можна додати петрушку, кріп, кінзу і навіть меленого чорного перцю за бажанням.
  • Обсмажуйте оладки на антипригарній сковорідці. Викладайте тісто не надто тонким, але і не товстим шаром, щоб оладки просмажились. Робимо це на середньому вогні до рум'яності — хвилини 3 з одного та іншого боку.
  • Можна поставити їх доходити у духову шафу на 5 хвилин. Але шеф-кухар пропонує не морочитися, а просто продовжити готувати на сковороді під кришкою — по 1 хвилині з кожної сторони. Делікатно перевертайте їх лопаткою, адже оладки виходять ніжні та м'які.
  • Подавайте їх зі сметаною або грецьким йогуртом, сиром філадельфія, яйцями пашот та слабосоленим лососем. Також шеф рекомендує при подачі поливати ароматною оливковою олією.

Смачного!