Найпухкіші панкейки до обліпихового чаю: два рецепти повноцінного сніданку
15 листопада 2022,
14:27
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Валерія ВелігураХоч панкейки не надто звична страва для українців, але вони настільки полюбилися, що ми підготували для вас перевірений рецепт. Такі пухкі, ніжні, вміру солодкі – ідеально підійдуть на сніданок як для дорослих, так і для дітей.
Панкейки – чудовий варіант ситного сніданку, а пару їм складе ароматний обліпиховий чай з апельсинами та імбирем.
Читайте також Економимо світло: 3 готові ідеї для смачних страв нашвидкуруч
До панкейків можна подавати також сметану, домашнє варення, згущене молоко чи шоколадну пасту. Також їх можна готувати солоними з лососем чи курочкою.
Рецепт панкейків
- Час: 30 хвилин
- Порції: 6 – 8 штук
– 2 курячих яйця;
– 30 грамів цукру;
– дрібка солі;
– 230 мілілітрів кефіру;
– 150 грамів пшеничного борошна;
– 8 грамів розпушувача для тіста;
– 2 грами соди;
– 30 грамів вершкового масла.
Приготування:
- У глибокій мисці поєднуємо курячі яйця, цукор, сіль та кефір.
- Заздалегідь просіюємо пшеничне борошно, додаємо розпушувач для тіста, соду та перемішуємо.
- Додаємо розтоплене вершкове масло та знову перемішуємо. Тісто повинне бути як густа сметана, обов'язково однорідне.
- Смажимо панкейки на сухій сковорідці на повільному вогні, з обох сторін до золотистого кольору.
- Подаємо страву з вершковим маслом та рясно поливаємо медом.
Рецепт обліпихового чаю до сніданку
- Час: 15 хвилин
- Порції: 1 літр
– 200 грамів свіжої або розмороженої обліпихи;
– 2 апельсини;
– 2 палички кориці;
– 20 грамів імбиру;
– 30 грамів меду;
– 1 літр окропу.
Приготування:
- Свіжу або морожену обліпиху трішки розчавлюємо ложкою, додаємо довільно нарізані апельсини, палички кориці, натертий імбир, мед та заливаємо окропом.
- Перемішуємо і даємо настоятися 5 – 10 хвилин.
Смачного!