Найпухкіші панкейки до обліпихового чаю: два рецепти повноцінного сніданку

15 листопада 2022, 14:27
Читать новость на русском

Хоч панкейки не надто звична страва для українців, але вони настільки полюбилися, що ми підготували для вас перевірений рецепт. Такі пухкі, ніжні, вміру солодкі – ідеально підійдуть на сніданок як для дорослих, так і для дітей.

Панкейки – чудовий варіант ситного сніданку, а пару їм складе ароматний обліпиховий чай з апельсинами та імбирем.

Читайте також Економимо світло: 3 готові ідеї для смачних страв нашвидкуруч

До панкейків можна подавати також сметану, домашнє варення, згущене молоко чи шоколадну пасту. Також їх можна готувати солоними з лососем чи курочкою.

Рецепт панкейків

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6 – 8 штук
Інгредієнти:
 – 2 курячих яйця;
 – 30 грамів цукру;
 – дрібка солі;
 – 230 мілілітрів кефіру;
 – 150 грамів пшеничного борошна;
 – 8 грамів розпушувача для тіста;
 – 2 грами соди;
 – 30 грамів вершкового масла.

Приготування:

  • У глибокій мисці поєднуємо курячі яйця, цукор, сіль та кефір.
  • Заздалегідь просіюємо пшеничне борошно, додаємо розпушувач для тіста, соду та перемішуємо.
  • Додаємо розтоплене вершкове масло та знову перемішуємо. Тісто повинне бути як густа сметана, обов'язково однорідне.
  • Смажимо панкейки на сухій сковорідці на повільному вогні, з обох сторін до золотистого кольору.
  • Подаємо страву з вершковим маслом та рясно поливаємо медом.

Рецепт обліпихового чаю до сніданку

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 1 літр
Інгредієнти:
  – 200 грамів свіжої або розмороженої обліпихи;
 – 2 апельсини;
 – 2 палички кориці;
 – 20 грамів імбиру;
 – 30 грамів меду;
 – 1 літр окропу.

Приготування:

  • Свіжу або морожену обліпиху трішки розчавлюємо ложкою, додаємо довільно нарізані апельсини, палички кориці, натертий імбир, мед та заливаємо окропом.
  • Перемішуємо і даємо настоятися 5 – 10 хвилин.

Смачного!