Свекруха вимагатиме рецепт: готуємо казково смачну паску з апельсиновою цедрою

24 квітня 2024, 15:59
Читать новость на русском

Джерело:

Cookpad

Паска з апельсинами здатна здивувати будь-кого. Її казковий аромат наповнить оселю великоднім затишком.

Випічка буде пухкою та в міру солодкою. Така паска точно стане окрасою великоднього кошика.

Варто спробувати Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів

Паска з апельсиновою цедрою

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 200 грамів вершкового масла;
– 220 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– чверть чайної ложки солі;
– 4 яйця;
– 100 грамів апельсинового соку;
– 1 столова ложка апельсинової цедри;
– 350 грамів борошна;
– 10 грамів розпушувача;
– 150 грамів родзинок.

Глазур:
– 150 грамів цукрової пудри;
– 2 столові ложки апельсинового соку.

Приготування:

  1. Масло кімнатної температури перекладіть у миску для збивання. Додайте звичайний та ванільний цукор, а також сіль. Збийте міксером приблизно 3 хвилини. Масло має побіліти.
  2. Далі по одному додайте яйця, добре збиваючи після кожного.
  3. Натріть цедру з помитого апельсина. Далі розріжте його навпіл та вичавіть сік.
  4. Додайте цедру до масляної маси, перемішайте та поступово додайте сік. Все знову добре перемішайте.
  5. Борошно змішайте з розпушувачем. Додайте його до масла за 3 рази, постійно помішуючи.
  6. Гарно промиті чи запарені родзинки теж додайте в тісто і вимішайте. 
  7. Перекладіть тісто у форми. Випікайте за температури 180 градусів близько 40 хвилин. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою.
  8. Для глазурі змішайте сік та пудру. Полийте нею готові пасочки.

Шукаєте рецепт смачної паски? Приготуйте "Львівську", яку пекла ще Дарія Цвєк.